Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Μόθμαν: η αλήθεια πίσω από τον θρύλο!


Τι είναι ο Μόθμαν
Ο θρύλος του Μόθμαν έγινε ευρύτερα γνωστός στη χώρα μας μέσα από την ταινία «The Mothman Prophecies» («Ο χρησμός της πεταλούδας»), με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Γκιρ. Στην Αμερική όμως θεωρείται εδώ και χρόνια ένα από τα πιο «παράξενα» και «ανεξήγητα» πλάσματα.
Εξωτερικά περιγράφεται ως μία ανθρωπόμορφη νυχτερίδα, με κεφάλι κουκουβάγιας, σώμα χρώματος γκρι, πιο ψηλό από τον μέσο άνθρωπο, με μεγάλα φτερά σαν πεταλούδας τα οποία όμως δεν κινούνται όταν πετάει,  ενώ το βασικό χαρακτηριστικό του είναι τα κόκκινα μάτια του!
Οι «εμφανίσεις» του Μόθμαν που έγιναν ταινία!
Η υπόθεση της ταινίας «Ο χρησμός της πεταλούδας» ήταν αληθινή, βασισμένη σε περιστατικά που συνέβησαν στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Ήταν το 1966, όταν σε μία μικρή επαρχιακή πόλη, το Πόιντ Πλίζαντ, μία σειρά από «ανεξήγητα» γεγονότα που κατέληξαν σε ένα πολύνεκρο δυστύχημα, έγιναν η αιτία να γίνει ο θρύλος του Μόθμαν, πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ!
Όλα ξεκίνησαν όταν ένα νεαρό ζευγάρι, μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, υποστήριξαν ότι είδαν τον Μόθμαν έξω από ένα εργοστάσιο σε μία απομονωμένη πλευρά της πόλης. Τον περιέγραψαν ως «ένα πλάσμα που έμοιαζε με άνθρωπο, αλλά είχε γκρίζο χρώμα, φτερά νυχτερίδας και και κόκκινα εκτυφλωτικά μάτια». Σύμφωνα με την μαρτυρία τους, το πλάσμα τους κυνήγησε για αρκετή ώρα, παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητό τους έτρεχε με 160 χιλιόμετρα/ώρα.
Ήταν η πρώτη επίσημη αναφορά στην αστυνομία της περιοχής, αλλά όχι η τελευταία. Από το βράδυ εκείνο και μετά, δεκάδες κάτοικοι υποστήριξαν ότι συνάντησαν κάπου τον Μόθμαν και ο Σερίφης δεν προλάβαινε να λαμβάνει κλήσεις από τρομοκρατημένους πολίτες
Μαρτυρίες για περίεργους εκκωφαντικούς ήχους, σαν σφυρίγματα, παρεμβολές στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα, ανεξήγητη πτώση της τάσης του ρεύματος, συνόδευαν τις θεάσεις του «άγνωστου πλάσματος»!

Το πολύνεκρο δυστύχημα που συνδέθηκε με τον Μόθμαν
Η ιστορία αυτή κράτησε περίπου έναν χρόνο, στη διάρκεια του οποίου τουλάχιστον εκατό άτομα «ορκίζονταν» ότι είχαν δει τον Μόθμαν, ενώ η φήμη του ξεπέρασε την μικρή περιοχή του. Ερευνητές, κυνηγοί φαντασμάτων , δημοσιογράφοι άρχισαν να συρρέουν στην μικρή επαρχιακή πόλη, αναζητώντας την αλήθεια!
Η περίπτωση θα είχε ίσως ξεχαστεί με το πέρασμα του χρόνου, αν δεν είχε συνδεθεί με ένα τραγικό γεγονός που συνέβη στην περιοχή την ίδια  ακριβώς περίοδο. Στις 15 Δεκεμβρίου το 1967, η γέφυρα Σίλβερ Μπριτζ, που ένωνε την πόλη με την υπόλοιπη πολιτεία της Βιρτζίνια, κατέρρευσε ενώ ήταν γεμάτη από διερχόμενα αυτοκίνητα, οδηγώντας στον θάνατο 46 ανθρώπους.

Τις δραματικές στιγμές της κατάρρευσης, πολλοί άνθρωποι υποστήριξαν πως είδαν δυο φωτεινά κόκκινα σημάδια πάνω ακριβώς από την γέφυρα. «Ήταν τα μάτια του Μόθμαν» είπαν και πίστεψαν πως η παρουσία του στο Πόιντ Πλήζαντ είχε άμεση σχέση με το τραγικό γεγονός!
Οι «προφητείες» του Μόθμαν
Πολλοί θεώρησαν πως το «περίεργο»πλάσμα προσπάθησε να προειδοποιήσει τους κατοίκους για αυτό που θα συνέβαινε και μίλησαν για προφητικά όνειρα και οράματα. Άλλοι τόσοι έκανα λόγο για ομαδική αυθυποβολή ή για απλή φάρσα κάποιων πιτσιρικάδων της μικρής πόλης! Κάποιοι επιστήμονες, διατύπωσαν την πιθανότητα να πρόκειται για ένα σπάνιο είδος πελαργού ή άλλου πτηνού!
Όποια κι αν είναι η αλήθεια, έχει ενδιαφέρον πως από εκείνη την ημέρα και, μετά ποτέ κανείς δεν ξαναείδε το Μοθμαν στην περιοχή! Ο θρύλος του όμως, βοήθησε και βοηθάει σημαντικά την οικονομία της πόλης, αφού μέχρι και σήμερα τα Φεστιβάλ που διοργανώνονται με θέμα τον Μόθμαν, προσελκύουν εκατοντάδες τουρίστες!
Η πρόσφατη φωτογραφία
Η λήψη της φωτογραφίας που βλέπετε, έγινε το καλοκαίρι από την Αbbey Linfoot, μία 22 χρονη κοπέλα από Γιόρκ της Αγγλίας. Βρισκόταν σε διακοπές στην Νυρεμβέργη στη Γερμανία, όταν αποφάσισε να τραβήξει μία σειρά από αναμνηστικές φωτογραφίες.
Μόθμαν: η αλήθεια πίσω από τον θρύλο!
Παρατηρώντας καλύτερα την συγκεκριμένη, παρατήρησε ότι πάνω δεξιά από τα κτήρια φαινόταν να πετάει «κάτι» που δεν έμοιαζε ούτε με πουλί, ούτε με αεροπλάνο. Έδειξε τη φωτογραφία στους φίλους και την οικογένειά της, καθώς και σε έναν γνωστό της φοιτητή φωτογραφίας, αλλά κανείς τους δεν μπόρεσε να δώσει μία σαφή εξήγηση.
«Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι πρόκειται για ένα χερουβείμ», είπε η μητέρα της και με χιούμορ πρόσθεσε: «Στη συνέχεια μου ήρθε στο μυαλό ο Buzz Lightyear, αλλά και ότι θα μπορούσε να είναι μία μέλισσα ή ένα είδος εντόμου».
Ψάχνοντας πάντως στο διαδίκτυο πληροφορίες για την περιοχή, μητέρα και κόρη ανακάλυψαν ότι την ίδια ημέρα που έχει γίνει η λήψη της φωτογραφίας, σημειώθηκε κοντά στην Νυρεμβέργη ένα τραγικό ατύχημα κατά τη διάρκεια ενός show που γινόταν στον αέρα, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 40.
«Μπορεί άραγε να συνδέονται μεταξύ τους τα δύο αυτά περιστατικά;», αναρωτιούνται.
Μπορεί να συμφωνήσετε με την άποψή τους ή να θεωρήσετε ότι έχουμε να κάνουμε απλώς με ένα περίεργο παιχνίδι του φακού! Στην παρακάτω φωτογραφία, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα του Γιορκ «The Press» (www.yorkpress.co.uk), βλέπετε το «άγνωστο πλάσμα» της φωτογραφίας  απομονωμένο από την υπόλοιπη εικόνα. Τι λέτε;
Μόθμαν: η αλήθεια πίσω από τον θρύλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...