Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Το φάντασμα του Μετρό


Το μετρό του Λονδίνου μετρά πλέον σχεδόν 150 χρόνια ζωής και η ιστορία του είναι πολύ πλούσια σε παράξενα περιστατικά, αλλά και ιστορίες με φαντάσματα. Πράγματι, ένα τόσο μεγάλο δίκτυο από υπόγειες σήραγγες δεν θα μπορούσε παρά να έχει και τα δικά του μυστήρια πλάσματα.
Το φάντασμα του Μετρό
Οι πιο γνωστές ιστορίες φαντασμάτων του μετρό του Λονδίνου έχουν σχέση με τον σταθμό του Aldgate. Ο σταθμός κατασκευάστηκε το 1876, σε ένα σημείο όπου υπήρχε μαζικός τάφος περίπου 1000 θυμάτων της επιδημίας βουβωνικής πανώλης που είχε χτυπήσει την πόλη το 1665.
Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της λειτουργίας του σταθμού, εργαζόμενοι που έμπαιναν στις σήραγγες ανέφεραν ότι άκουγαν βήματα και έβλεπαν λευκές φιγούρες στο σκοτάδι. Παρόμοιες φιγούρες είχαν δει και επιβάτες που περίμεναν στις αποβάθρες.

Αρκετά χρόνια αργότερα, καθώς γίνονταν εργασίες για την ηλεκτροδότηση του δικτύου, ένας τεχνικός που εργαζόταν στις γραμμές, γλίστρησε και έπεσε πάνω στην ηλεκτροφόρα σιδηροτροχιά. Ο άνδρας χτυπήθηκε από ρεύμα 20.000 βολτ! Κανονικά, το ρεύμα θα έπρεπε να το είχε σκοτώσει. Ωστόσο ο τεχνικός γλίτωσε με πολύ ελαφρά τραύματα και ανάρρωσε πλήρως.
Το φάντασμα του Μετρό
Οι συνάδελφοί του, που έσπευσαν να τον βοηθήσουν μετά το ατύχημα είπαν ότι είδαν δίπλα του τη διάφανη φιγούρα μιας λευκοντυμένης ηλικιωμένης γυναίκας να του χαϊδεύει τα μαλλιά. Η φιγούρα εξαφανίστηκε όταν πλησίασαν οι εργάτες, όμως μέχρι και σήμερα πολλοί αναφέρουν περίεργες σκιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...