Κυριακή 12 Μαΐου 2013

21χρονη κοπέλα χάνει την όρασή της κάθε 3 ημέρες επειδή κλείνουν τα μάτια της !


Μυστήριο παραμένει για τους οφθαλμίατρους η πάθηση της 21 ετών Νάταλι Άντλερ (Natalie Adler), από τη Μελβούρνη...τα μάτια της οποίας κλείνουν τρεις μέρες την εβδομάδα, ενώ τις επόμενες τρεις μέρες ανοίγουν και επανέρχεται η όρασή της...
Η ανεξήγητη αυτή πάθηση εμφανίστηκε στη νεαρή κοπέλα πριν τέσσερα χρόνια, μετά από μόλυνση της ρινικής χώρας. Ένα πρωί ξύπνησε με τα.μάτια της ερεθισμένα και ανίκανη να τα ανοίξει. Από τότε τα μάτια της ακολουθούν τη δική τους ρουτίνα, τρεις μέρες ανοιχτά, τρεις μέρες κλειστά.
Μέχρι τώρα, η Νάταλι είχε τα μάτια της ανοιχτά στα 21α της γενέθλια, την ημέρα που νυμφεύθηκε ο αδερφός της, ωστόσο γιόρτασε με κλειστά τα μάτια τα 18α γενέθλιά της ενώ δεν μπορούσε να απολαύσει την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Όπως λέει η ίδια, τα μάτια της κλείνουν το βράδυ όταν πάει για ύπνο και το πρωί, κατά τις μέρες που δεν μπορεί να δει, απλά δεν μπορεί να τα ανοίξει.
Η Νάταλι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την όρασή της και ίσως το μόνο άτομο στον κόσμο στο οποίο συμβαίνει αυτό το φαινόμενο. Μάλιστα σύμφωνα με τους επιστήμονες του νοσοκομείου Eye & Ear της Μελβούρνης, η κατάστασή της παραμένει μέχρι στιγμής ανεξήγητη. Ο καθηγητής Οφθαλμολογίας Τζάστιν Ο’ Ντέι αναφέρει ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει σε άτομα που πάσχουν από βλεφαροσπασμούς, αλλά είναι πρωτάκουστο για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα τα μάτια του ασθενούς να ανοίγουν και να κλείνουν «με πρόγραμμα».
Αρχικά, η μόνη πρόσκαιρη λύση για να παραμένουν τα μάτια της Νάταλι ανοιχτά τουλάχιστον πέντε μέρες την εβδομάδα ήταν ενέσεις Μπότοξ που αδρανοποιούσαν τους μύες γύρω από αυτά αλλά τώρα πια και αυτή η μέθοδος έπαψε να δουλεύει για την 21χρονη κοπέλα.
Πάντως, η Νάταλι έχει βρει τον δικό της τρόπο να απολαμβάνει την ζωή ακόμα και με την παράξενη αυτή πάθηση. Οργανώνει την εβδομάδα της έτσι που να μπορεί να κάνει όσα την ενδιαφέρουν τις μέρες που τα μάτια της είναι ανοιχτά και όπως λέει και η ίδια: «υπάρχουν και χειρότερα».


santosight.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...