Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

8 απίστευτες ιστορίες της Black Friday

Όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε ακούσει για την περιβόητη «Black Friday» στις ΗΠΑ, όπου γίνεται το έλα να δεις από -στην κυριολεξία- αφηνιασμένους και ξάγρυπνους καταναλωτές που μαλλιοτραβιούνται πάνω από ένα παντελόνι ή μια τηλεόραση (ο ορισμός του καπιταλισμού και του καταναλωτισμού). Είναι η ημέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών, όπου τα καταστήματα ανοίγουν τα μεσάνυχτα και προσφέρουν πολλά αγαθά σε τεράστιες εκπτώσεις. 

Γυναίκα χρησιμοποιεί σπρέι πιπεριού για μια κονσόλα X-Box
Μια γυναίκα στο Λος Άντζελες παραδόθηκε μόνη της στις αρχές την Παρασκευή το βράδυ αφού πρώτα είχε κάνει χρήση σπρέι πιπεριού εναντίον περίπου 14 ανθρώπων που συνωστίζονταν γύρω από ένα υπάλληλο καταστήματος όταν εκείνος άνοιξε ένα νέο κιβώτιο με X-Box. Η 32χρονη ψέκασε τους άλλους καταναλωτές αλλά και τους εργαζόμενους, για να κερδίσει θέσεις στην ουρά. Ωστόσο, δεν της αποδόθηκαν κατηγορίες, όταν το βίντεο εξετάστηκε από την αστυνομία. Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε το σπρέι για αυτοάμυνα, γιατί το πλήθος είχε αρχίσει να την σπρώχνει. 

Παππούς τραυματίζεται στην προσπάθεια του να κρύψει ένα παιχνίδι για τον εγγονό του
Κυκλοφόρησε ένα βίντεο από κινητό τηλέφωνο του 54χρονου Jerald Allen Newman να αιμορραγεί και να είναι αναίσθητος στο πάτωμα ενός καταστήματος και με τους παρευρισκόμενους να φωνάζουν, "αστυνομική βία"! Η αστυνομία κατηγόρησε τον Newman για κλοπή, αλλά ο Newman και ο εγγονός του λένε ότι απλά έκρυψε ένα video game στη ζώνη του παντελονιού ώστε να σηκώσει στους ώμους του τον εγγονό του και να τον προστατεύσει από πλήθος.

Εργαζόμενη πέφτει σε αρδευτικό κανάλι μετά τη νυχτερινή βάρδια της
Αφού εργάστηκε όλο το βράδυ, μια 36χρονη από τη Φλόριντα ήταν τόσο εξουθενωμένη που βγήκε από το δρόμο και έπεσε σε κανάλι. Όμως η γυναίκα δεν μπορούσε να κολυμπήσει και κάλεσε βοήθεια για να την σώσουν

Σοβαρός τραυματισμός σε πάρκινγκ από ληστεία
Περίπου στις 1:45 π.μ. στο πάρκινγκ ενός καταστήματος, μια οικογένεια επέστρεφε στο αυτοκίνητό της, όταν μια ομάδα από 4 οπλισμένους ληστές τους πλησίασε και τους ζήτησε τα ψώνια. Η οικογένεια αντιστάθηκε και ξέσπασε καβγάς με αποτέλεσμα να πυροβοληθεί ένας 20χρονος που έχριζε επείγουσας χειρουργικής επέμβασης. Μετά τους πυροβολισμούς, οι παρευρισκόμενοι συνέλαβαν τον ένα από τους ληστές αλλά οι υπόλοιποι εξαφανίστηκαν.

Συμμορίτικο περιστατικό με μαχαίρι σε πάρκινγκ καταστήματος
Στο Σακραμέντο, ένα περιστατικό που οι αρχές υποψιάζονται πως έχει να κάνει με συμμορίες έστειλε έναν έφηβο στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι στην κοιλιά. Ξέσπασε καβγάς μεταξύ δύο ομάδων που ήταν έξω από ένα γεμάτο κατάστημα, το οποίο είχε ανοίξει τα μεσάνυχτα για την Μαύρη Παρασκευή.

Αλλόφρονες αγοραστές τσακώνονται για έναν παρασκευαστή για βάφλες αξίας 2 δολαρίων
Σε ένα εμπορικό κέντρο αγοραστές άρχισαν να τσακώνονται, να σπρώχνονται και να ουρλιάζουν για μερικούς παρασκευαστές για βάφλες που πωλούνταν για 2 δολάρια. 

Απόπειρα ληστείας σε πάρκινγκ
Στη Νότια Καρολίνα, η 55χρονη Tonia Robbins έβαζε τα ψώνια της στο αυτοκίνητό της στη 1 π.μ., όταν ένας μασκοφόρος ληστής εμφανίστηκε και προσπάθησε να τις τα κλέψει. Ένας από τους φίλους της Robbins πήγε στο αυτοκίνητό της και έβγαλε όπλο και έτρεψε σε φυγή το ληστή αφού πρώτα έριξε δύο «προειδοποιητικές βολές» στον αέρα.

Αγοραστές ποδοπάτησαν ένα ετοιμοθάνατο
Ο 61χρονος Walter Vance ψώνιζε σε ένα κατάστημα το πρωί της Παρασκευής, όταν υπέστη καρδιακή προσβολή και έπεσε στο πάτωμα. Αντί οι άλλοι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι να σταματήσουν για να τον βοηθήσουν, τον αγνόησαν για αρκετά λεπτά, κάποιοι τον ποδοπάτησαν και συνέχισαν να κυνηγούν για ευκαιρίες. Κάποιοι εργαζόμενοι κάλεσαν βοήθεια, αλλά δεν τον άγγιξαν λόγω της πολιτικής του καταστήματος και τελικά βρέθηκε μια νοσοκόμα εκτός υπηρεσίας του έκανε ΚΑΡΠΑ (CPR) μέχρι που έφτασε ασθενοφόρο. Δυστυχώς, ο Vance πέθανε στο νοσοκομείο αργότερα την ίδια ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...