Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Αυτά είναι τα ακριβότερα κοκτέιλ στον κόσμο: Μέχρι και 3.000 δολάρια το ποτήρι

Πιστεύετε ότι 18 δολάρια για ένα Μαρτίνι είναι εξωφρενική τιμή; Δίκιο έχετε, αλλά υπάρχον και χειρότερα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν λεφτά και κρίνουν πως αξίζει να τα διαθέσουν για ένα κοκτέιλ. Και τα πληρώνουν μέχρι και 3.000 δολάρια. Αυτή είναι η λίστα με τα πιο ακριβά κοκτέιλ.
Από την Καλιφόρνια μέχρι τη Νέα Υόρκη τα πιο high bar των ΗΠΑ βρίσκονται σε άτυπο ανταγωνισμό για το ποιος θα σερβίρει το πιο σπέσιαλ κοκτέιλ στον κόσμο, με το αζημίωτο φυσικά. Μάλιστα τα μοναδικά αυτά ποτά συνοδεύονται συχνά με κοσμήματα και κρυστάλλινα κύπελα.
Ακολουθεί η λίστα με τα ακριβότερα κοκτέιλ που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ.
Cocktail World (World Bar, Νέα Υόρκη)
Τιμή: 50 δολάρια
Σερβίρεται στο Trump Tower και περιλαμβάνει χυμό σταφυλιών, χυμό λεμονιού, απλό σιρόπι, βρώσιμο υγρό χρυσάφι 23 καρατίων, Pineau des Charentes και σαμπάνια Veuve Clicquot. Όταν το κοκτέιλ έκανε το ντεμπούτο του το 2002, θεωρήθηκε το πιο ακριβό στον κόσμο.

Benjamin (Red O Restaurant, Λος Άντζελες)
Τιμή: 100 δολάρια
Η ακριβότερη Μαργαρίτα στον κόσμο παρουσιάστηκε το 2011 και περιέχει τρεις εξαίσιες, Añejo (ή «υπερήλικες») τεκίλες: Burdelos Patron, Herradura Selection Suprema και Partida Elegante.
Ολα αυτά συνδυάζονται με Grand Marnier Cuvee Cinquentanaire du Cent, 100% βιολογικό σιρόπι Αγαύης, φρέσκο ​​χυμό λάιμ και Louis XIII κονιάκ.

Daiquiri 1981 (Breadfruit, Φοίνιξ)
Τιμή: 150 δολάρια
Δημιουργήθηκε το 2012 από τον συνιδιοκτήτη του Breadfruit Ντουάιν Αλεν για τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας Daiquiri στις 19 Ιουλίου.
Το βασικό συστατικό είναι το σπάνιο αγγλικό ρύμι Harbour 1981, ηλικίας 25 ετών, ενώ περιέχει χυμό λάιμ στυμμένο στο χέρι, σιρόπι Ντεμεράρα και σπιτικά πικροκέρασα.

St Jοhn (Osteria 177, Αννάπολις, Μέριλαντ)
Τιμή: 200 δολάρια
Εκανε το ντεμπούτο του μόλις πριν λίγους μήνες, στην πρωτεύουσα του Μέριλαντ. Ο μπάρμαν του Osteria 177 Λούσιεν Σμιθ, δημιούργησε ένα κοκτέιλ αποτελούμενο από Louis XIII κονιάκ, Grand Marnier Cuvee du Centenaire, χυμό λεμονιού Meyer, σιρόπι από λεμόνι Meyer, σαφράν και βρώσιμες νιφάδες χρυσού 23 καρατίων για γαρνιτούρα. Μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί μόνο δύο ποτήρια.

THE JW 1800 (Lily Bar & Lounge, Μπελάτζιο, Λας Βέγκας)
Τιμή: 480 δολάρια
Πιθανόν να έχετε συναντήσει κάποιο μέλος της οικογένειας Johnnie Walker στη διάρκεια της ζωής σας, αλλά έχετε γνωρίσει ποτέ ΤΟ Johnnie Walker; Αυτό το κοκτέιλ περιλαμβάνει το «The John Walker» ένα απίστευτα σπάνιο εκλεκτής ποιότητας ουίσκι που χρονολογείται από το 1800.
Όταν λέμε απίστευτα σπάνιο, το εννοούμε: μόνο 180 μπουκάλια υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και μόλις τελειώσουν, τελειώνει και το συγκεκριμένο ουίσκι οριστικά.
Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να πιείτε αυτό το υπό εξαφάνιση είδος, το JW 1800 περιλαμβάνει επίσης γλυκό βερμούτ, ουίσκι σε παλαιωμένο βαρέλι και ένα μαρασκίνο.

Drinking the Stars (Starlight Room, Σαν Φρανσίσκο)
Τιμή: 735 δολάρια
Θα μπορούσατε εύκολα να αγοράσετε ένα ολόκληρο αστερισμό με τα χρήματα που θα δώσετε για το συγκεκριμένο κοκτέιλ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από τον μπάρμαν Ζακ Μπεζιντενχουτ και περιέχει το κονιάκ του 1979 Chateau de Ravignan Bas Armagnac, σπόρους από βανίλια Μαδαγασκάρης, φλούδα πορτοκαλιού και σταφίδες.

Menage a Trois (Tryst Nightclub, Wynn Resort)
Τιμή: 3.000 δολάρια
Αποτελείται από Cristal Rose σαμπάνια, Hennessey Ellipse, Grand Marnier 150, υγρό σιρόπι χρυσού και ψήγματα χρυσού 23 καρατίων.

http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...