Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Οι πιο περίεργες ειδικότητες που μπορείτε να σπουδάσετε στο Πανεπιστήμιο

Υπάρχουν κάποια πανεπιστήμια ανά τον κόσμο που διδάσκουν περίεργα μαθήματα. Αυτές είναι οι δέκα πιο περίεργες ειδικότητες που μπορεί να σπουδάσει κανείς στο Πανεπιστήμιο.
Κουκλοθέατρο
Οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικακ μπορούν να περάσουν τις ημέρες τους μαθαίνοντας πώς να κατασκευάζουν αλλά και να παίζουν με μαριονέτες, όπως επίσης έχουν μαθήματα για κοστούμια, φωτισμό και σκηνογραφία. Μάλιστα υπάρχει στο πρόγραμμα της σχολής από το 1964.
Επαγγελματίες νταντάδες
Είναι από τις πρώτες δουλειές που μπορεί να κάνει ένας έφηβος, εξασφαλίζοντας το χαρτζιλίκι του προσέχοντας τα παιδιά κάποιου γείτονα ή συγγενή. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι και κάτι που μπορεί να σπουδάσει αν θέλει. Στο Πανεπιστήμιο Σάλιβαν του Κεντάκι υπάρχει 12μηνο πρόγραμμα για νταντάδες με πτυχίο. Μεταξύ άλλων διδάσκονται τεχνικές στη φροντίδα ενός βρέφους, αλλά και πώς να προετοιμάζουν γεύματα.
Ποπ κουλτούρα
Οι φοιτητές που λατρεύουν την τηλεόραση, τις ταινίες, την κωμωδία και τα περιοδικά σίγουρα θα βρουν την κλίση τους στις σπουδές πάνω στη «δημοφιλή κουλτούρα». Προορισμός τους το Πανεπιστήμιο Bowling Green State στο Οχάιο. Το αντικείμενο είναι τόσο… γενικό, που αντίστοιχη είναι και η κατάληξη εκείνων που το έχουν επιλέξει. Συνήθως εργάζονται στη διαφήμιση, τις δημόσιες σχέσεις, τη δημοσιογραφία, τη διδασκαλία, σε βιβλιοθήκες ή μουσεία.
Οπλουργός
Από πιστόλια έως καραμπίνες, οι φοιτητές στο Lassen Community College στην Καλιφόρνια θα μάθουν τα πάντα για τα όπλα. Μέχρι να φτάσουν να είναι διπλωματούχοι οπλουργοί, μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να ειδικευθούν στα πυροβόλα.
Σπουδές ζύμωσης
Πολλοί μπορούν να κομπάσουν πως έχουν… πτυχίο στην μπίρα, αλλά κάποιοι λένε αλήθεια. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Appalachian State στη Β. Καρολίνα. Εκεί όπου υπάρχει ειδικότητα για σπουδές στη ζύμωση, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ενδιαφερόμενοι, μεταξύ άλλων, μαθαίνουν πώς κατασκευάζεται το κρασί και η μπίρα. Διδάσκονται επιπλέον μηχανική και σχεδιασμό συστήματος για τη ζύμωση .
Καναδικές σπουδές
Πτυχίο για λίγους και εκλεκτούς, αφού ελάχιστα είναι τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ όπου μπορεί να κάνει κάποιος Καναδικές σπουδές. Οι φοιτητές παρακολουθούν τάξεις όπως «Η γαλλική παρουσία στη Β. Αμερική» ή «Τα σύνορα των ΗΠΑ και οι παραμεθόριες περιοχές της».
Αποφασιστικότητα
Όποιος εργοδότης αναζητά άτομα που θα μπορούν να λάβουν αποφάσεις χωρίς δισταγμό, ξέρουν πού θα τους βρουν. Στο Bloomington College της Ιντιάνα. Γιατί οι φοιτητές της έχουν διδαχθεί μεθόδους που βοηθούν τη λήψη αποφάσεων σε επιχειρηματικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας μαθηματικούς τύπους και αναλυτική επιχειρηματολογία.
Beatles
Πολλοί αγαπούν τους Beatles, αλλά κανείς δεν ξέρει για τα «Σκαθάρια» όσα γνωρίζουν οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Hope που δεν θα μπορούσε να είναι κάπου αλλού πέρα από το Λίβερπουλ. Το εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει την αποκλειστικότητα σε αυτή την ειδικότητα. Στο 12μηνο πρόγραμμα οι φοιτητές μαθαίνουν την επιρροή της μουσικής του θρυλικού συγκροτήματος σε κάθε τομέα.
Σεξ
Ο τίτλος του… ειδικού στο σεξ, που τόσο ματαιόδοξα μπορεί να διεκδικούν κάποιοι, υπάρχει στην πραγματικότητα. Στο San Francisco State University έχει τη δυνατότητα να πάρει κανείς πτυχίο στη σεξουαλικότητα. Οι φοιτητές μαθαίνουν για διαδικασίες και ποικιλίες στη σεξουαλική λειτουργία και την αναπαραγωγή και τις σχέσεις τρυφερότητας.
Δημοπρασίες
Το πώς να μιλούν γρήγορα είναι ένα από τα πράγματα που θα μάθουν οι φοιτητές του Harrisburg Area Community College που θα αποφασίσουν να πάρουν πτυχίο στις δημοπρασίες. Δεν είναι το μοναδικό όμως. Θα διδαχθούν μεθόδους για την εκτίμηση ενός αντικειμένου και βέβαια το πώς να οργανώνουν μία δημοπρασία μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...