Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

«Επώνυμοι» που έσβησαν νωρίς…


«Επώνυμοι» που έσβησαν νωρίς...
«Έφυγαν» νωρίς, κάποιοι αρκετά νέοι, κάποιοι λιγότερο νέοι, αλλά νωρίς… Τα περιστατικά τους απασχόλησαν την κοινή γνώμη, βλέπετε ένας θάνατος είναι πάντα στο επίκεντρο. Κάποιοι από αυτούς πρόλαβαν να αφήσουν το στίγμα τους. Κάποιοι άλλοι όχι.
Άνθρωποι όλο δημιουργικότητα και ζωντάνια. Μερικοί κατάφεραν και εισέπραξαν τη δόξα και την αγάπη του κόσμου. Άλλοι όχι.
Ο κατάλογος των προσώπων που ακολουθεί είναι ενδεικτικός και το μοναδικό τους κοινό σημείο είναι ο θάνατος. Πίσω από αυτές τις ιστορίες κρύβεται η απόρριψη, η αποτυχία, η ανεργία, η κακιά στιγμή, προσωπικά δράματα και εμμονές.
Τόμας Πρωτόπαπας
Μετά από έξι περίπου εβδομάδες στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του ΚΑΤ ο Τόμας Πρωτόπαπας άφησε την τελευταία του πνοή στις 21 Μαΐου 2013.
Ο 26χρονος ηθοποιός, που έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στο δημοφιλές σήριαλ «Βασιλιάδες», κατάφερε να συγκινήσει το πανελλήνιο αλλά δεν τα κατάφερε να βγει νικητής από αυτή τη δύσκολη μάχη με το θάνατο.
Ο Τόμας τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε πάνω του με μεγάλη ταχύτητα διερχόμενο όχημα στην Αττική οδό. Ένα πρωινό Κυριακής και ενώ το smart αυτοκίνητό του ηθοποιού ήταν σταματημένο στη δεξιά λωρίδα στο ρεύμα προς αεροδρόμιο. Κατευθυνόταν στο πρώτο γύρισμα της εκπομπής Dr Cook που ανεμενόταν να κάνει πρεμιέρα της επόμενες ημέρες.
Νικόλας Άσιμος
Ένας καταπιεσμένος άνθρωπος και καλλιτέχνης που δεν χωρούσε σε κανόνες και συμβιβασμούς. Ο Νικόλας Άσιμος γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1949. Στιχουργός, συνθέτης, και τραγουδιστής του ελληνικού ροκ. Αυτοδίδακτος μουσικός, άρχισε εμφανίσεις σε μικρές μπουάτ. Ανυπότακτος, αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις της λογοκρισίας για τα τραγούδια του και τα λεγόμενά του. Το 1987 οδηγήθηκε σε ψυχοθεραπευτική κλινική και λίγο αργότερα στις φυλακές Κορυδαλλού, με την κατηγορία του βιασμού. Αποφυλακίστηκε με χρηματική εγγύηση, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη μεγάλη του πίκρα γι’ αυτή την αβάσιμη κατηγορία, που δεν τεκμηριώθηκε ποτέ. Μετά από δύο ανεπιτυχείς απόπειρες αυτοκτονίας, στις 17 Μαρτίου του 1988 σε ηλικία 39 ετών βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του.
Παύλος Σιδηρόπουλος
Ο Παύλος Σιδηρόπουλος «έφυγε» από τη ζωή στις 6 Δεκεμβρίου του 1990 στα 42 του χρόνια από ανακοπή καρδιάς, που προήλθε από χρήση ηρωίνης, αν και αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ επίσημα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, η υγεία του είχε ήδη αρχίσει να κλονίζεται, λόγω της χρήσης ναρκωτικών. Το φθινόπωρο του 1979, όταν ήταν 31 ετών, ξεκίνησε η σχέση του με την ηρωίνη. Στην αρχή, ο ίδιος πίστευε ότι θα μπορούσε να ξεμπλέξει εύκολα, ωστόσο, σύντομα αντιλήφθηκε το αδιέξοδο. Πολλές φορές έκανε προσπάθειες να ξεφύγει και κατόρθωνε για κάποια χρονικά διαστήματα να παραμείνει «καθαρός».
Την άνοιξη του 1990 έφυγε από τη ζωή η μητέρα του, στην οποία είχε μεγάλη αδυναμία, γεγονός που τον κατέβαλε ακόμα περισσότερο. Λίγους μήνες αργότερα, αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας με το χέρι του κάτι που επιδείνωσε την ήδη κακή ψυχολογία του.
Στις 6 Δεκεμβρίου του 1990, έπεσε σε κώμα στο σπίτι μιας γνωστής του στο Νέο Κόσμο και άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», χάνοντας τη μάχη με την ηρωίνη.
Κατερίνα Γώγου
Στα 53 της χρόνια, στις 3 Οκτωβρίου 1993 η Κατερίνα Γώγου, η οργισμένη ποιήτρια των Εξαρχείων αποφασίζει να τερματίσει τη ζωή της, λαμβάνοντας υπερβολική δόση χαπιών και αλκοόλ. Άνθρωπος ασυμβίβαστος, μέσα από τους οργισμένους στίχους της καταδίκαζε τον πόνο και την αθλιότητα γύρω της.
Η χαρούμενη και επιπόλαια μικρή αδερφή της Τζένης Καρέζη στο «Μια τρελή, τρελή οικογένεια» αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της επειδή δεν άντεχε την απόρριψη από τους πάντες. Το άψυχο κορμί της βρέθηκε μετά από δύο μέρες. Η Κατερίνα Γώγου, βυθισμένη στις παραισθήσεις των ναρκωτικών, είχε ασχοληθεί με τη συγγραφή στίχων και την ποίηση, με γνωστότερη συλλογή τα «Τρία κλικ αριστερά», που κυκλοφόρησε το 1978. Ο γνωστός σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος είχε δηλώσει: « Η Κατερίνα ένιωθε σαν αγρίμι παγιδευμένο, ήταν διαρκώς σε διωγμό. Τελικά δεν άντεξε και έφυγε… άφησε όμως πίσω τα ποιήματά της που μιλούν ακόμη για εκείνη, με φοβερή δύναμη και άσβηστο πάθος…».
Ελευθερία Βιδάκη
Η επιλόχειος κατάθλιψη οδήγησε την 35χρονη ηθοποιό στο κενό. Ήταν 30 Μαρτίου του 2004 όταν οι ένοικοι της πολυκατοικίας στην Αγία Παρασκευή είδαν τη γνωστή ηθοποιό να δίνει τέλος στη ζωή της από τον 4ο όροφο της πολυκατοικίας της με τραγικό τρόπο. Πολλοί αναρωτήθηκαν τι την οδήγησε στο απονενοημένο βήμα, καθώς τόσο τα προσωπικά της όσο και τα επαγγελματικά της πήγαιναν πολύ καλά.
Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνης της εποχής, ο σύζυγός της, στην κατάθεσή του στην αστυνομία, φέρεται να υποστήριξε πως η γυναίκα του αμέσως μετά τον τοκετό της έπασχα από επιλόχειο κατάθλιψη. Η Ελευθερία Βιδάκη ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, γεννήθηκε στον Θέρισο Χανίων, το 1969, ήταν παντρεμένη και είχε ένα γιο.
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους στο θέατρο, ενώ έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Κάτι τρέχει με τους δίπλα».
Έλαβε επίσης μέρος στις τηλεοπτικές σειρές ενώ έκανε αισθητή την παρουσία της στο Εθνικό Θέατρο συμμετέχοντας σε παραστάσεις όπως οι Βάκχες, Τρωάδες, Εκκλησιάζουσες και πολλές άλλες.

Νίκος Σεργιανόπουλος
Στις 4 Ιουνίου 2008 ο 56χρονος Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι, με 21 μαχαιριές στην καρδιά, το λαιμό και τους πνεύμονες. Έπειτα από ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2008 ένας 30χρονος Γεωργιανός, ο οποίος τελικά ομολόγησε το έγκλημα στις 26 Ιουλίου του 2008.
Ο Νίκος Σεργιανόπουλος υπήρξε ένας από τους αγαπημένους Έλληνες ηθοποιούς συμμετέχοντας σε πολύ επιτυχημένες θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές.
Χρήστος Μακρής
Έφυγε από τη ζωή στις 4 Νοεμβρίου 2010 ο ηθοποιός Χρήστος Μακρής σε ηλικία 46 ετών. Τον τελευταίο καιρό είχε επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του καθώς ήταν υπέρβαρος κάτι που του είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας.
Ο ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα παχυσαρκίας αλλά δεν είναι ακόμα γνωστοί οι ακριβείς λόγοι θανάτου του.
Έγινε γνωστός από την εκπομπή του Γιώργου Μητσικώστα. Στη συνέχεια βίωσε μία επαγγελματική απογοήτευση με αποτέλεσμα να βρει τη μόνη του διέξοδο στο φαγητό. Ο ηθοποιός ζύγιζε πάνω από 200 κιλά με αποτέλεσμα να μην μπορεί εύκολα να κινηθεί.
Σοφοκλής Κωστούλας
Σοκ προκάλεσε ο αποτρόπαιος θάνατος του ηθοποιού Σοφοκλή Κωστούλα στο Λονδίνο, στις 29 Οκτωβρίου 2012, τον οποίο παρέσυρε νταλίκα που βγήκε από το δρόμο και έπεσε πάνω του.
Ο 31χρονος ηθοποιός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στο Λονδίνο όταν ένας οδηγός νταλίκας μπήκε στον ποδηλατοδρόμο όπου βρισκόταν ο Σοφοκλής και παρέσυρε και τον εγκατέλειψε. Οι γιατροί αποφάσισαν να αποσυνδέσουν τον Έλληνα ηθοποιό από τα μηχανήματα υποστήριξης καθώς ο εγκέφαλος του γέμισε υγρό. Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 Νοεμβρίου 2012.
Γιάννα Χατζημιχάλη
Η είδηση του θανάτου του μοντέλου Γιάννας Χατζημιχάλη τον Απρίλιο του 2012 σόκαρε τον καλλιτεχνικό χώρο. Η 29χρονη Γιάννα παιδευόταν εδώ και χρόνια με τον καρκίνο και ελάχιστοι γνώριζαν το Γολγοθά της.
Η μελαχρινή καλλονή είχε κερδίσει τον τίτλο της αναπληρωματικής Playmate 2005. Το μοντέλο πάλευε με την επάρατη νόσο για δύο περίπου χρόνια. Η άτυχη κοπέλα ξεκίνησε ως μοντέλο από το Ciao ANT1 και όπως είχε αποκαλύψει η ίδια σε συνέντευξή της είχε δουλέψει με την Ρούλα Κορομηλά στον Alpha, στη ΝΕΤ, στη σειρά «Ελλάς το Μεγαλείο σου», στη «Νταντά» και στον «Όμορφο κόσμο το πρωί».
Πέρα από το μόντελινγκ, η μεγάλη της αγάπη ήταν η υποκριτική και το θέατρο.

Μαρία Πατσά 
Η Μαρία Πατσά ήταν ένα όμορφο μοντέλο και ανερχόμενη ηθοποιός που δυστυχώς έφυγε νωρίς.
Η Μαρία Πατσά «έσβησε» στις 16 Οκτωβρίου 2012 σε ηλικία μόλις 33 ετών βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της αλλά και τους φίλους και συνεργάτες της.
Η Μαρία πάλευε πολύ καιρό με τον καρκίνο και τον τελευταίο καιρό είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών για να μπορέσει να νικήσει τη λευχαιμία. Τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν καλά και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε. Τελικά δεν τα κατάφερε.
Η Μαρία είχε ασχοληθεί με το μόντελινγκ αλλά και με την υποκριτική, έχοντας έναν μικρό ρόλο στο σίριαλ «Πολυκατοικία» αλλά και στο σίριαλ «Για την Αννα». Βέβαια, όσοι είναι funs των realities και των extreme sports, θα τη θυμούνται και από το reality του ΑΝΤ1 «Mission». Επίσης είχε αναλάβει και την παρουσίαση διαδικτυακής εκπομπής, ακολουθώντας το όνειρό της.
Η είδηση του θανάτου της, σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια και στους φίλους της, ενώ όλοι μιλούν για το χαμογελαστό κορίτσι που το μόνο που ήθελε ήταν να ζήσει.
Δημήτρης Βογιατζής
Η τραγική είδηση της αυτοκτονίας του Δημήτρη Βογιατζή αναστάτωσε τον καλλιτεχνικό χώρο της χώρας λίγο πριν το τέλος του 2012, καθώς ο ηθοποιός αυτοκτόνησε στο διαμέρισμά του. Ο γνωστός ηθοποιός, σύμφωνα με μαρτυρίες γνωστών και φίλων του, αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό κάποια ψυχολογικά προβλήματα.  Τον Δημήτρη Βογιατζή, που είχε γίνει γνωστός από το σήριαλ «Αέρινες Σιωπές» του MEGA το 2001, βρήκε νεκρό στο σπίτι του η μητέρα του.
Ο 42χρονος ηθοποιός είχε συνεργαστεί με αρκετούς ηθοποιούς, οι οποίοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον. Είχε συμμετάσχει στις ταινίες «Απόντες» του Νίκου Γραμματικού και «No budget story» του Ρένου Χαραλαμπίδη, ενώ πρωταγωνίστησε και σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις.
Τραγική ειρωνεία: Από τους πρωταγωνιστές του σήριαλ «Αέρινες Σιωπές» είχε αυτοκτονήσει λόγω ψυχολογικών προβλημάτων και η ηθοποιός Ελευθερία Βιδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...