Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Τα πιο παράξενα ταξί στον κόσμο!

perierga.gr - Τα πιο παράξενα ταξί στον κόσμο!
Μπορεί τα ταξί σε ολόκληρο τον κόσμο να επιτελούν έναν συγκεκριμένο σκοπό, να μεταφέρουν δηλαδή τους επιβάτες στον προορισμό τους, όμως διαφοροποιούνται κατά πολύ σε χρώμα και design ανάλογα με τον τόπο καταγωγής τους! Κόκκινα, πράσινα, μπλε, κίτρινα και μαύρα οχήματα κινούνται στους δρόμους των πόλεων του κόσμου κλέβοντας την παράσταση… Κι όχι, βέβαια, λόγω χρώματος αλλά κυρίως εξαιτίας του παράξενου σχεδιασμού τους, που πολλές φορές μπορεί να θυμίζει χωριάτικο κάρο ή ακόμη πολυτελή λιμουζίνα. Άλλωστε μέσα στην πολυκοσμία και στην κίνηση των δρόμων, ο μόνος τρόπος για να ξεχωρίσεις είναι να είσαι διαφορετικός! Κανόνα που ακολουθούν πιστά τα ταξί που θα δείτε στη συνέχεια…
1. Σενεγάλη
perierga.gr - Τα πιο παράξενα ταξί στον κόσμο!
Το «ταξί» που βλέπετε προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να εισχωρήσει στα ενδότερα της χώρας, μακριά από τους κεντρικούς δρόμους, την πολυκοσμία και τα τροχοφόρα και να απολαύσει μια βόλτα μέσα στην άγρια φύση. Ένα άλογο σέρνει ένα παραδοσιακό κάρο, ενώ ο οδηγός εκτελεί και χρέη ξεναγού. Πάρτε μαζί σας νερό, καπέλο και αντηλιακό γιατί προβλέπεται… δύσκολη διαδρομή!
2. Αβάνα, Κούβα
perierga.gr - Τα πιο παράξενα ταξί στον κόσμο!
Τρίτροχο «διαστημικό» ταξί, αυστηρά για δύο. Βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, «κυκλοφορεί» και σε άλλα χρώματα, ενώ βασικό χαρακτηριστικό του είναι οι εύκολοι ελιγμοί στις στροφές! Καλού κακού, το κράνος είναι απαραίτητο αξεσουάρ…
3. Πούνο, Περού
perierga.gr - Τα πιο παράξενα ταξί στον κόσμο!
Στα στενά δρομάκια της πόλης, ο μόνος τρόπος για να δεις από κοντά όλα τα αξιοθέατα είναι μια βόλτα με το ταξί-ποδήλατο. Καθισμένος αναπαυτικά, απολαμβάνεις ένα sightseeing… χαμηλών ταχυτήτων, όσο αντέχει, δηλαδή, ο συμπαθής οδηγός να κάνει πετάλι. Προτιμήστε να μπείτε ένας ένας, για ευνόητους λόγους και αφήστε τις… ορθοπεταλιές να κάνουν τη δουλειά τους.
4. Ακαπούλκο, Μεξικό
perierga.gr - Τα πιο παράξενα ταξί στον κόσμο!
Ο γνωστός σκαραβαίος εν δράση στους δρόμους του Ακαπούλκο. Μικρός σε μέγεθος αλλά… μεγάλος στην εμπειρία! Προτιμήστε τον για κοντινές βόλτες μέσα στην πόλη, αποφεύγοντας τις πολλές αποσκευές,καθώς οι χώροι είναι περιορισμένοι.
5. Γκόα, Ινδία
perierga.gr - Τα πιο παράξενα ταξί στον κόσμο!
Οι Ινδοί έχουν μεγάλη αγάπη στα δίτροχα, τα οποία χρησιμοποιούν κατά κόρον προκειμένου να αποφύγουν τη δραματική κίνηση στους δρόμους της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσαν μία επιπλέον… ρόδα και ιδού! Το μαγικό ταξί είναι πανέτοιμο να σας μεταφέρει γρήγορα και εύκολα όπου εσείς επιθυμείτε. Κι όταν ο καιρός το επιτρέπει, η τέντα αφαιρείται για να απολαμβάνουν οι επιβάτες το ελαφρύ αεράκι και τις νύχτες τον έναστρο ουρανό (λέμε τώρα!).
6. Ανόι, Βιετνάμ
perierga.gr - Τα πιο παράξενα ταξί στον κόσμο!
Εντυπωσιακή κατασκευή που συνδυάζει μοτοσικλέτα στο μπροστινό μέρος και… άμαξα στο πίσω. Βασικός σκοπός και εδώ η πρωτοτυπία του κατασκευαστή που ενισχύεται από το ιδιαίτερα χαμηλό κόμιστρο για τις κοντινές διαδρομές. Στα πλεονεκτήματά του είναι η… ανάβαση σε πεζοδρόμια -ειδικά αν έχει κίνηση στο δρόμο- αλλά και μια βόλτα μέσα στην πλατεία, αρκεί να μη σε πάρουν χαμάρι οι Αρχές, γιατί το πρόστιμο είναι βαρύ.
7. Μαπούτο, Μοζαμβίκη
perierga.gr - Τα πιο παράξενα ταξί στον κόσμο!
Πολυτέλεια και ξανά πολυτέλεια, καθώς μια λιμουζίνα είναι στη διάθεσή σας και μάλιστα με ρετρό design. Τα χρώματα ποικίλλουν με πιο δημοφιλές το κόκκινο-άσπρο. Απαραίτητο αξεσουάρ το φράκο για τους κυρίους και η μακριά τουαλέτα για τις γυναίκες! Όσο για τον οδηγό; Η γραβάτα είναι απαραίτητη σε κάθε διαδρομή, όπως άλλωστε και το έξτρα φιλοδώρημα!
8. Μπαγκόγκ, Ταϊλάνδη
perierga.gr - Τα πιο παράξενα ταξί στον κόσμο!
Στην υπηρεσία της Μπάρμπι, τα ταξί στην πόλη της Ταϊλάνδης συναγωνίζονται το… φούξια. Γλειφιτζούρια, καραμέλες, ροζ λούτρινα αλλά και χνουδωτά μαξιλαράκια καρδούλες θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται στο εν λόγω concept. Όμως πρόκειται για ταξί, βρε αδελφέ, όχι για κοριτσίστικο πάρτι!
9. Νανζίνγκ, Κίνα
perierga.gr - Τα πιο παράξενα ταξί στον κόσμο!
Ποδήλατο ξανά, και μάλιστα κατακίτρινο με ενσωματωμένη τέντα και κλασική μαύρη σέλα. Για να σπάει η κίτρινη μονοτονία, ένα μπλε μαξιλαράκι χρειάζεται. Άλλωστε, εναλλακτικά μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο οδηγός για τη μεσημεριανή σιέστα του. Απαραίτητο αξεσουάρ, η αφίσα του «Χάρι Πότερ» στο καλάθι μπροστά. «Όταν η Δύση συνάντησε την Ανατολή…»!
10. Βερολίνο, Γερμανία
perierga.gr - Τα πιο παράξενα ταξί στον κόσμο!
Ποδήλατο κι αυτό, αλλά προηγμένης τεχνολογίας (συγκριτικά με τα προηγούμενα) και με ένα design παραπάνω! Στο ίδιο μήκος κύματος και ο οδηγός, που κάνει και την ξενάγηση. Επειδή, όμως, δεν μιλάει γρι Αγγλικά, καλό θα ήταν να αοφύγετε την έξτρα χρέωση!
11. Χουέν, Περού
perierga.gr - Τα πιο παράξενα ταξί στον κόσμο!
Ουάου! Τι δημιουργικό πνεύμα, τι χρώματα, τι σχεδιασμός! Στο Περού «το’χουν» οι άνθρωποι και είπαν να πρωτοτυπήσουν λίγο με αυτό το είδος των ταξί. Άνετο, ευάερο και ευήλιο υπόσχεται μια μοναδική βόλτα στους δρόμους της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...