Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Το νησί των κουνελιών, το νησί Okunoshima

Το νησί των κουνελιών, το νησί Okunoshima
Αν και κάποτε φιλοξενούσε εργοστάσια για την παραγωγή δηλητηριωδών αερίων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το μικρό νησί της Ιαπωνίας Okunoshima προσφέρει σήμερα «κατοικία» σε εκατοντάδες κουνέλια.

Γνωστό και με την ονομασία «Rabbit Island» (σ.σ. «Το νησί των κουνελιών», το νησί Okunoshima βρίσκεται λίγα μόλις μίλια ανοικτά των ακτών της Takehara, συγκεντρώνοντας στους κόλπους του την προσοχή των διεθνών μέσων, ντόπιων και ξένων τουριστών.

Ο λόγος δεν είναι άλλος βέβαια από το γεγονός ότι από νησί «θανατηφόρο» μεταμορφώθηκε σε έναν επίγειο μικρό «παράδεισο» για οικόσιτα ζώα, και πιο συγκεκριμένα για κουνέλια.

Εδώ και 16 χρόνια, το Okunoshima εγκαταλείφθηκε από τους εργάτες που παρήγαγαν πέντε διαφορετικά είδη δηλητηριωδών αερίων στις εγκαταστάσεις του νησιού, δίνοντας τη θέση τους σε… κοτέτσια και καταπράσινες αυλές, λαχανόκηπους και περιφραγμένους χώρους για τα συμπαθή τετράποδα.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τα κουνέλια έφτασαν στο νησί Okunoshima για να δοκιμαστούν τα αποτελέσματα του δηλητηρίου σε αέρα και έδαφος μετά το τέλος του πολέμου, ενώ άλλες ιστορίες αναφέρουν ότι μαθητές που ήρθαν εδώ το 1971 άφησαν 8 κουνέλια που είχαν μαζί τους.

Ανεξάρτητα, όμως, από τον τρόπο που τα κουνέλια έφτασαν στο νησί Okunoshima, το σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός ότι σήμερα ζουν εκεί πάνω από 300 είδη, ιδιαίτερα «φιλόξενα» με τους επισκέπτες.

Πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...