Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Tα φαγητά που κάνουν ό,τι μπορούν για να σκοτώσουν τη σεξουαλική σου ζωή

Φωτογραφία για Tα φαγητά που κάνουν ό,τι μπορούν για να σκοτώσουν τη σεξουαλική σου ζωή
Tο ότι ορισμένες διατροφικές σου συνήθειες μπορούν να αποβούν… μοιραίες για την σεξουαλική σου ζωή πάνω κάτω το γνώριζες. Μάθε τώρα τι πρέπει να αποφύγεις για να μην πέσεις στην παγίδα τους.
Ρίξε μια ματιά στις τροφές που πρέπει να καταναλώνεις με μέτρο, αν θες να διατηρήσεις τη λίμπιντό σου στα ύψη και να μη σε πάρει ο ύπνος την πιο ακατάλληλη στιγμή.
Κόκκινο κρέας
Καλύτερα να προτιμήσεις το κοτόπουλο ή τα θαλασσινά, αν έχεις σκοπό να περάσεις ένα βράδυ με το αγαπημένο σου πρόσωπο. Το κόκκινο κρέας είναι αρκετά λιπαρό κι έτσι ο οργανισμός κάνει υπερπροσπάθεια προκειμένου να το διασπάσει, με αποτέλεσμα να καταναλώνει αρκετή ενέργεια. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν να σε πιάσει… υπνηλία, αντί για όρεξη για σεξ.
Καφές
Οι λάτρεις του καφέ, με τον καιρό τείνουν να βλάπτουν τα επινεφρίδια τους, τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή ορισμένων ορμονών του στρες, ενός ακόμη φανατικού αντίπαλου της υγιούς σεξουαλικής ζωής σου. Μην το παρακάνεις: Αντικατάστησε το δεύτερο φλυτζάνι του καφέ σου με ένα τσάι από βότανα.
Σόγια
Οι σπόροι της σόγιας είναι ισχυρό αντι-αφροδισιακό για τους άνδρες, καθώς, σε πολλές περιπτώσεις είναι ικανή να προκαλέσει δυσλειτουργία στύσης, ενώ, σε μακροχρόνια λήψη, σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, έχει αποδειχτεί ότι “αδυνατίζει” το σπέρμα.
Όξινο γλουταμινικό νάτριο (ΜSG)
Το ΜSG (όξινο γλουταμινικό νάτριο) είναι ένα συστατικό τροφίμων που ναι μεν προσθέτει γεύση σε πολλά τρόφιμα, όμως ίσως να γίνει ένας ακόμη εχθρός της σεξουαλικής σου ζωής. Όταν καταναλώνεται σε υπερβολικό βαθμό, μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, αναπνευστικά προβλήματα, κατάθλιψη, ενώ είναι πιθανό να μειώσει τη λίμπιντο και γενικώς τη σεξουαλική σου ικανοποίηση.
Tυριά
Η δυσανεξία στη λακτόζη που έχει (ακόμη και χωρίς να το γνωρίζει) ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού (φτάνει μέχρι 75%), δηλαδή η δυσκολία του οργανισμού να διασπά εύκολα τα τρόφιμα που περιέχουν λακτόζη, όπως το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι, φέρνει πολλές φορές φούσκωμα ή και πόνο στο στομάχι. Επειδή λοιπόν ίσως ανήκεις στην κατηγορία, απόφυγε φαγητά όπως η πίτσα ή τα μακαρόνια με πολύ τυρί, αν θες να καταλήξεις στο κρεβάτι με τον αγαπημένο σου και όχι μόνη και με πονόκοιλο.
Αλκοόλ
Δε μιλάμε για ένα ποτό, που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να νιώσεις πιο άνετα. Μιλάμε για την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ που, εκτός από μέθη, προκαλεί και υπνηλία. Επιπλέον, στην περίπτωση της χρόνιας κατανάλωσης (και ειδικότερα από τους άντρες), το αλκοόλ οδηγεί στη μείωση της τεστοστερόνης, συνεπώς και της λίμπιντο.
Κακής ποιότητας λάδι
Λάδια όπως η ελαιοκράμβη και άλλα επεξεργασμένα φυτικά έλαια είναι επιρρεπή στην οξείδωση, ενεργοποιώντας τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας. Κάτι τέτοιο, βλάπτει τη σεξουαλική σου ζωή, σε περίπτωση που θες να συλλάβεις. Η εξάλειψη των συγκεκριμένων λιπών προστατεύει το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας και αυξάνει τις πιθανότητες της σύλληψης. Βάλε στη μαγειρική σου το λάδι καρύδας και φυσικά το παρθένο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...