Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Οι πιο ηλίθιοι εγκληματίες

Για να πραγματοποιήσεις μια ληστεία, λογικά, πρέπει να το σχεδιάσεις πολύ καλά από πριν. Να προσέξεις και την τελευταία λεπτομέρεια.
Πρέπει να λειτουργήσεις έξυπνα και πάνω από όλα δεν πρέπει να  είσαι σαν αυτούς τους πέντε που θα δείτε στην συνέχεια


5. Προσπάθησε να ληστέψει τράπεζα που είχε κλείσει για μεσημέρι
Προσπάθησε να ληστέψει τράπεζα που είχε κλείσει για μεσημέρι
Ένας ληστής τράπεζας συνελήφθη στο Liberty της Πενσιλβανία, ΗΠΑ. Σύμφωνα με την αστυνομία προσπάθησε να ληστέψει μια τράπεζα που είχε ήδη κλείσει για μεσημέρι. Ο Christopher Allen Koch, 28 ετών, έφτασε στην τράπεζα Citizens & Northern Bank περίπου στις 11.40 π.μ. Κάθισε στο αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ της τράπεζας για 20 λεπτά προφανώς μελετώντας τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου του.
Αυτό που θα έπρεπε όμως να είχε μελετήσει καλύτερα ήταν το ωράριο λειτουργίας της τράπεζας το οποίο ήταν αναρτημένο στην πόρτα της. Αποφάσισε τελικά να κάνει την κίνηση του στις 12:01 δυστυχώς όμως για αυτόν βρήκε την πόρτα κλειδωμένη. Φορούσε μια μάσκα του σκι και γάντια και κρατούσε ένα πυροβόλο όπλο. Οι εργαζόμενοι όταν τον είδαν στην πόρτα κράτησαν τον αριθμό πινακίδας του αυτοκινήτου του και ειδοποίησαν την αστυνομία.
Ο Koch τελικά συνελήφθη από τις αρχές και οδηγήθηκε στην φυλακή κατηγορούμενος για εγκληματική απόπειρα ληστείας.


4. Προσπάθησε να διαρήξει το σπίτι του πρωταθλητή Αμερικής στο καράτε
Προσπάθησε να διαρήξει το σπίτι του πρωταθλητή Αμερικής στο καράτε
Η πόλη Manizales της Κολομβίας μπορεί να μην είναι γνωστή ως η πρωτεύουσα του καράτε, αλλά τυγχάνει να ζει εκεί ο Cristian Garces πρωταθλητής Αμερικής μαζί με τους εκπαιδευτές του αλλά και αρκετούς ακόμη συναδέλφους του στο άθλημα. Έτσι, όταν ένας άτυχος διαρρήκτης αποφάσισε να εισβάλει στο σπίτι του το 2008, αποφάσισαν όλοι μαζί να κάνουν πρακτική σε νέα χτυπήματα πάνω του..
Ο κλέφτης είχε ήδη μια τσάντα με ένα φορητό υπολογιστή, δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και άλλα αντικείμενα αξίας που ξέχασε πίσω του στην προσπάθεια του να διαφύγει από τους εξαγριωμένους Καρατέγκα.
Τελικά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους κατοίκους οι οποίοι τον παρέδωσαν στην αστυνομία. «Δεν νομίζω ότι ο κλέφτης ήταν πρόθυμος να συνεχίσει την ληστεία του εδώ, ήταν πολύ φοβισμένος», δήλωσε ο Garces.


3. Προσπάθησε να ληστέψει γραφείο τελετών
Προσπάθησε να ληστέψει γραφείο τελετών
Το 2008, ένας διαρρήκτης προσπάθησε να διαρρήξει ένα γραφείο τελετών στο Burjassot, μια μικρή πόλη λίγο έξω από Βαλένθια. Τα μεσάνυχτα οι γείτονες του γραφείου τελετών ειδοποίησαν την αστυνομία όταν άκουσαν την μπροστινή πόρτα της επιχείρησης να παραβιάζεται.
Η αστυνομία έφτασε μαζί με τον ιδιοκτήτη και μαζί προσπάθησαν να ανακαλύψουν τι συμβαίνει. Όλα ήταν φυσιολογικά εκτός από ένα.. επιπλέον πτώμα. Ο διαρρήκτης στην προσπάθεια του να γλυτώσει ξάπλωσε σε ένα φέρετρο και παρίστανε τον νεκρό.
Αλλά δύο πράγματα τον πρόδωσαν. Η αναπνοή του και τα ρούχα του. Τα grungy ρούχα που φορούσε δεν ήταν ακριβώς το στυλ εκείνων που προετοιμάζονται για την αιώνια ανάπαυση.
Το όνομα του υπόπτου δεν κυκλοφόρησε. Η Αστυνομία είπε ότι είχε περάσει αρκετό χρόνο στη φυλακή και στο παρελθόν για ληστεία.


2. Προσπαθούσε να βεβαιωθεί για το ποσό πριν κάνει την ληστεία
Προσπαθούσε να βεβαιωθεί για το ποσό πριν κάνει την ληστεία
Το 2008, η αστυνομία συνέλαβε τον Daniel Glen, 40 ετών, να ληστεύει ένα ψιλικατζίδικο στο Windsor του Οντάριο. Ο Glen είχε ένα πραγματικά ασυνήθιστο τρόπο να κάνει τις ληστείες του. Κρύβονταν κάπου στο κατάστημα και ρωτούσε τον ιδιοκτήτη για το ποσό που είχε στην ταμιακή του. Αν το ποσό τον ικανοποιούσε εμφανίζονταν και πραγματοποιούσε την ληστεία. Αν όχι απλά δεν εμφανίζονταν ποτέ..
Το άσχημο με τον Glen και το σχέδιο του ήταν  ότι έτσι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε τον χρόνο να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Όπως τελικά και έγινε.


1. Άφησαν και τα στοιχεία τους στον τόπο του εγκλήματος
Άφησαν και τα στοιχεία τους στον τόπο του εγκλήματος
Ένας 18χρονος ο Peter Addison, από το Heaton Mersey του Στόκπορτ, και ο φίλος του Mark Ridgeway από το Poynton, του Cheshire διέρρηξαν μια κατασκήνωση για παιδιά και προκάλεσαν βανδαλισμούς.
Έσπασαν πιάτα, κατέστρεψαν πυροσβεστήρες, έγραψαν στους τοίχους. Πως τελικά οι αρχές κατέληξαν σε αυτούς τους δυο; Υπάρχουν μερικοί αρκετά ηλίθιοι εγκληματίες τριγύρω, αλλά αν γράφεις και το όνομά σου στον τόπο του εγκλήματος τότε παίρνεις χαλαρά το βραβείο.
Εκτός από το όνομά του στον τοίχο με μαύρο μαρκαδόρο ο Addison έγραψε επίσης και το όνομα της συμμορίας του «Adlington Massiv«. Τελικά φυσικά συνελήφθησαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...