Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Έρχεται η σύριγγα που ΔΕΝ πονάει!


Σε κανέναν δεν αρέσει η αίσθηση μιας βελόνας που τρυπάει το δέρμα. Σκεφτείτε μόνο, πόσο άγχος βιώνουν όσοι επισκέπτονται τον οδοντίατρο ή όσοι πρέπει να υποβληθούν σε κάποια αιματολογική εξέταση ή εμβολιασμό. Αυτό ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Όλιβερ Μπλάκγουελ, ένας νεαρός ερευνητής από το Σόμερσετ της Βρετανίας, που έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα με μια νέας μορφής σύριγγα.
Αν και η σύριγγα του Μπλάκγουελ θυμίζει αρκετά τις κλασικές σύριγγες που χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία, ιατρεία και οδοντιατρεία, η δική του παρουσιάζει μια ουσιώδη διαφορά. Έχει δύο βελόνες!
Στο μπροστινό μέρος της σύριγγας υπάρχει μια μικροσκοπική βελόνα, λεπτή σαν τρίχα, η οποία εγχύει μια μικρή ποσότητα από τοπικό αναισθητικό (0,2 ml), ώστε να μετριάσει τον πόνο από την μεγαλύτερη βελόνα η οποία ακολουθεί ( στην ίδια σύριγγα).
Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι η αίσθηση από την πρώτη ένεση (με το αναισθητικό) είναι τόσο «απαλή» όσο το άγγιγμα μιας μύγας στο δέρμα μας. Δεν αποκλείεται ησύριγγα του Μπλάκγουελ να τεθεί πολύ σύντομα στην κυκλοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...