Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Μια....... ΡΟΖ...λιμνη

Τα 101 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε...Η λίμνη Hillier βρίσκεται στο Middle Island, το μεγαλύτερο από τα νησιά και τις νησίδες που συνθέτουν το αρχιπέλαγος Recherche στη Δυτική Αυστραλία.

Το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα της είναι αυτό που την έχει κάνει διάσημη σε όλο τον κόσμο. Το χρώμα αυτό είναι μόνιμο και δεν μεταβάλλεται ακόμα κι αν μια ποσότητα του μπει σε ένα δοχείο.

Το μήκος της λίμνης είναι περίπου εξακόσια μέτρα και στο σύνολο της περιβάλλεται από μια μικρή λωρίδα άμμου και ένα πυκνό δάσος από ευκαλύπτους. Ένα στενό κομμάτι αμμοθινών, που καλύπτονται από βλάστηση, τη χωρίζει προς το βορρά από το Νότιο Ωκεανό.

Το νησί και η λίμνη πιστεύεται ότι έχουν χαρτογραφηθεί από την εκστρατεία του Flinders το 1802. Ο καπετάνιος Flinders λέγεται ότι παρατήρησε πρώτος τη ροζ λίμνη, όταν έφτασε στο νησί. Ο John Thistle, ο πλοίαρχος του πλοίου, συνέλεξε λίγο από το νερό της λίμνης, το οποίο βρέθηκε να είναι κορεσμένο με αλάτι.

Αν και η πηγή του ροζ χρώματος δεν έχει οριστικά αποδειχθεί στην περίπτωση της λίμνης Hillier, το ροζ χρώμα άλλων λιμνών στην περιοχή προκύπτει από μια χρωστική ουσία που δημιουργήθηκε από τους οργανισμούς Dunaliella salina και halobacteria. Παρά το ασυνήθιστο χρώμα της, η λίμνη δεν παρουσιάζει αρνητικές επιπτώσεις στους ανθρώπους.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...