Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Οι λίμνες μέσα στο ηφαίστειο Kelimutu που αλλάζουν χρώματα


Το ηφαίστειο Kelimutu βρίσκεται κοντά στην πόλη Moni στο νησί Φλόρες της Ινδονησίας. Μέσα στον κρατήρα του ηφαιστείου, όσο παράξενο και αν ακούγεται, υπάρχουν τρεις μικρές λίμνες με εντελώς διαφορετικό χρώμα η μια από την άλλη.

Η πρώτη λίμνη ονομάζεται Tiwu Ata Mbupu (η λίμνη των ανθρώπινων πνευμάτων), η δεύτερη ονομάζεται Tiwu Nuwa Muri Koo Fai (η λίμνη των πνευμάτων των νέων ανθρώπων), και η τρίτη είναι η Tiwu Ata Polo (η λίμνη των πνευμάτων των ανθρώπων που προβλέπουν το μέλλον)



Η πρώτη και η δεύτερη λίμνη βρίσκονται πιο κοντά μεταξύ τους σε σχέση με την τρίτη που εντοπίζεται σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιόμετρων προς τα δυτικά. Το χρώμα του νερού σε κάθε λίμνη αλλάζει συνεχώς με το πέρασμα των χρόνων. Ιδιαίτερα το νερό της λίμνης Tiwu Muri Koo Fai Nuwa εδώ και είκοσι πέντε χρόνια έχει αλλάξει χρώμα δώδεκα φορές.



Πιστεύεται ότι αυτή η εναλλαγή του χρώματος προκαλείται από την ηφαιστειακή δραστηριότητα του Kelimutu σε συνδιασμό με την διάθλαση των ακτίνων του ήλιου, την μικροχλωρίδα του νερού, καθώς και με την αντανάκλαση του χρώματος των τοιχωμάτων λίμνης και πυθμένα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...