Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Στο φως σπάνιο βίντεο από τις τελευταίες ώρες του Χίντενμπουργκ

Το οπτικό υλικό που μέχρι σήμερα αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο των Αρχείων Πρέλιντζερ, αποχαρακτηρίστηκε, και δείχνει τις τελευταίες στιγμές του περίφημου γερμανικού αερόπλοιου, τη στιγμή που περνά πάνω από τους ουρανοξύστες του Μανχάταν.
Το αερόπλοιο, που μπορούσε να πραγματοποιεί διατλαντικές πτήσεις, αποτελούσε ένα θαύμα της αεροναυπηγικής για την εποχή του. Ήταν το καμάρι της ναζιστικής Γερμανίας και οι σβάστικες ξεχώριζαν στην άτρακτο του.
To βράδυ της 6ης Μαίου 1937, την ώρα που επιχειρούσε να προσδεθεί στο αεροδρόμιο του Νιου Τζέρσεϊ εξερράγη. Ήταν μία από τις μεγαλύτερες αεροναυτικές τραγωδίες του 20ου αιώνα. 
Από τους 97 επιβαίνοντες - 36 επιβάτες και 61 μέλη του πληρώματος - επέζησαν οι 61 και οι 35 σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου και ενός εργαζομένου εδάφους.
Οσον αφορά τα αίτια της έκρηξης οι εικασίες είναι πολλές καθώς κάποιοι έκαναν λόγο για δολιοφθορά ή για μηχανική βλάβη.
Ωστόσο, τον περασμένο Μάρτιο, ύστερα από 76 χρόνια, εμπειρογνώμονες που συνεργάστηκαν για ένα ντοκιμαντέρ του Channel 4 του BBC, υποστήριξαν ότι έλυσαν το «μυστήριο» της έκρηξης.
Ο Βρετανός μηχανικός αεροναυπηγικής Τζεμ Στάνσφιλντκαι μια ομάδα ερευνητών με έδρα το Σαν Αντόνιο του Τέξας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σκάφος αναφλέγει όταν το πλήρωμα εδάφους έτρεξε κατά την προσγείωση να τοποθετήσει σχοινιά, δημιουργώντας γείωση στο πλοίο και προκαλώντας μια σπίθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...