Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Η «Κόκκινη Γη» της Κίνας

ΦΩΤΟ: Η «Κόκκινη Γη» της Κίνας
Το Lexiaguo ή αλλιώς «Κόκκινη Γη» είναι ένα από τα μέρη στον πλανήτη που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι υπάρχει. Μια σαρωτική παλέτα χρωμάτων στις γεωργικές εκτάσεις έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι το Photoshop έκανε και εδώ τη δουλειά του.
Κι όμως, το Lexiaguo είναι πέρα για πέρα ένα αληθινό τοπίο που κόβει την ανάσα και πραγματικά υπάρχει στη Νότια Κίνα. Στην «Κόκκινη Γη» που ονομάστηκε έτσι λόγω των χρωμάτων της, το χρώμα του εδάφους έχει έντονο κόκκινο χρώμα εξαιτίας των μεγάλων κοιτασμάτων οξειδωμένου σιδήρου.
Σχεδόν ένα πια με το ορυκτό, το έδαφος έχει λάβει μια σκούρα καφέ και κοκκινωπή απόχρωση και αποτελεί την απαρχή ενός ονειρικού τοπίου που δεσπόζει στην περιοχή.
Αρκετά μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας καλλιεργούνται διάφορες γεωργικές εκτάσεις όπου οι ποικίλες καλλιέργειες διαφορετικών ειδών δημιουργούν μια πανδαισία χρωμάτων επάνω στο κόκκινο χώμα. Πράσινο, λευκό και κίτρινο ξεχωρίζουν πάνω στο έντονο πορφυρό του εδάφους, δημιουργώντας μια εκπληκτική φυσική τοπιογραφία.
ΠΗΓΗ:perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...