Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Κόστα Ρίκα: Νόμιμοι... κατά λάθος οι γάμοι ομοφυλοφίλων

Υπερψηφίστηκε νομοσχέδιο για γάμους ομοφυλοφίλων, από απροσεξία. Τη περασμένη Δευτέρα οι βουλευτές της Κόστα Ρίκα ψήφισαν ένα νομοσχέδιο που αφορούσε τη παροχή διαφόρων κοινωνικών υπηρεσιών για τους νέους. Την Τρίτη συνειδητοποίησαν ότι είχαν νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφυλοφίλων κατά λάθος.



Οι νομοθέτες, οι οποίοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι συντηρητικών αντιλήψεων, διαπίστωσαν ότι στη τελική εκδοχή του κειμένου είχε αλλάξει και πλέον χαρακτήριζε το γάμο «ως μία ένωση που προσδίδει κοινωνικά δικαιώματα και οφέλη, χωρίς διακρίσεις». Η αλλαγή προέκυψε από τον Φρέντε Άμπλιο,  βουλευτή της αριστεράς.

Οι βουλευτές ζήτησαν από την πρόεδρο της Κόστα Ρίκα, Λάουρα Τσιντσιλά να μην επιτρέψει τη θέσπιση του νέου νόμου, εκείνη όμως αρνήθηκε. Και σε αυτή τη περίπτωση όμως, ο νόμος εκτιμάται πως θα οδηγηθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Οι ακτιβιστές θεωρούν την έγκριση του νέου νόμου ως νίκη, καθώς σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η πλειοψηφία των Κοσταρικανών είναι αντίθετοι στους γάμους ατόμων του ίδιου φύλου. Στη Λατινική Αμερική, είναι νόμιμος στην Αργεντινή και το Μέξικο Σίτυ, ενώ ο γάμος ομοφυλοφίλων, είναι νόμιμος σε πάνω από 112 κράτη ανά το κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...