Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Matilda Callaghan:Η δίχρονη που πάσχει από το σύνδρομο Sturge Weber

Matilda Callaghan:Η δίχρονη που πάσχει από το σύνδρομο Sturge Weber
Είναι μόλις δύο ετών και σίγουρα ξέρει να μάχεται για τη ζωή της.

Η Matilda Callaghan έχει σημάδι από τη γέννησή της το οποίο μοιάζει με βούλες και καλύπτει όλο της το πρόσωπο.
Η μικρή πάσχει από το σύνδρομο Sturge Weber, σύμφωνα με την Daily Mail, μια σπάνια νευρολογική και δερματική ανωμαλία, η οποία δημιουργεί μαθησιακές δυσκολίες, παράλυση και επιληπτικές κρίσεις.
Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 16 χρόνια για να εξαφανιστεί το σημάδι από το πρόσωπό της. Μάλιστα η μικρή ξεκίνησε θεραπεία με λέιζερ για να σταματήσει την ανάπτυξη του όσο μεγαλώνει.
Ο πατέρας της ο 45χρονος Πωλ τη χαρακτηρίζει μαχητή και προσθέτει ότι είναι το μικρό θαύμα της οικογένειας.
Η εγκυμοσύνη της γυναίκας του δεν ήταν και τόσο εύκολη, μιας και εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας υγρού στον αμνιακό σάκο η Matilda γεννήθηκε πρόωρα.
Όταν γεννήθηκε έφερε το μωβ σημάδι στο πρόσωπο, είχε όμως και ένα άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας: είχε δύο τρύπες στην καρδιά, που έκαναν ακόμη δυσκολότερη την επιβίωσή της. Κατάφερε να επιβιώσει από το πρώτο χειρουργείο, ενώ ακολούθησαν άλλα δύο.
«Ήμασταν τροκρατημένοι όταν την πήγαιναν στο χειρουργείο» λέει ο πατέρας της. «Ήταν τόσο μικρή για να κάνει τόσες εγχειρήσεις» προσθέτει.
Όταν κάνει τη θεραπεία με το λέιζερ για το σημάδι το πρόσωπό της δείχνει πολύ κόκκινο και ηρεμεί καθώς περνούν οι μέρες.
«Πολλοί πιστεύουν ότι είμαστε κακοί γονείς και ότι εμείς φταίμε για το πώς δείχνει. Βλέπουν μόνο την επιφάνεια και βγάζουν άσχημα συμπεράσματα. Μακάρι να μπορούσαν να δουν πόσο όμορφος άγγελος είναι. Πάντα έχει ένα χαμόγελο για όλους» λέει ο μπαμπάς της Matilda.
H δίχρονη δεν μπορεί να δει πολύ καλά καθώς η κατάστασή της προκαλεί γλαύκωμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση. Επίσης έχει πρόβλημα στην κίνηση και κινείται με τη βοήθεια ειδικής συσκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...