Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ζώνη ασφαλείας τυπωμένη σε T-Shirt

Το είδαμε κι αυτό. Κινέζοι οδηγοί, φορούν T-Shirt που φέρει μια διαγώνια μαύρη λωρίδα σε σχήμα ζώνης ασφαλείας, με στόχο να παραπλανήσουν τα όργανα της τάξης. Μάλιστα, η σχετική επιχείρηση διαφημίζεται στο internet.
Η αλήθεια είναι ότι οι οδηγοί αλλά και οι επιβάτες που δεν φορούν ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο έχουν ένα σωρό επιχειρήματα προκειμένου να υποστηρίζουν αυτή τους την άκρως επικίνδυνη, για την ίδια τους τη ζωή, συνήθεια.
Όπως στα περισσότερα μέρη του κόσμου, η χρήση της ζώνης ασφαλείας στην Κίνα είναι υποχρεωτική. Όμως, οι … μάγκες οδηγοί έχουν βρει τον τρόπο προκειμένου να ξεγελούν τα όργανα της τάξης και να αποφεύγουν τα πρόστιμα.
Η λύση είναι ένα απλό λευκό T-shirt, με μια διαγώνια τυπωμένη μαύρη γραμμή που αρχίζει από το αριστερό ώμο και καταλήγει λίγο πάνω από το δεξιό ισχίο του χρήστη. Ο σχεδιασμός μιμείται τέλεια τη θέση μιας πραγματικής ζώνης ασφαλείας, και έχει σχεδιαστεί για να ξεγελά τους αστυνομικούς, που με μια πρώτη ματιά, θα σκεφτούν ότι ο οδηγός φοράει πραγματικά τη ζώνη.
Θα πρέπει να γελάσει κάποιος με αυτή την πρτοτυπία των Κινέζων; Ή μήπως θα πρέπει να εξοργισθεί επειδή υπάρχουν ακόμη οδηγοι που αδιαφορούν για την ασφάλεια, τόσο τη δική τους όσο και των επιβατών που μεταφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...