Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Παρανομο το παιδικο γελιο στη Γερμανια


Με ειδική νομοθετική ρύθμιση, η Γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να εξασφαλίσει στα μικρής ηλικίας παιδιά (έως έξι ετών) το «δικαίωμα»… να κάνουν όση φασαρία θέλουν και να εξαιρούνται από τους νόμους τους σχετικούς με τα όρια θορύβου και την κοινή ησυχία.
Το εν λόγω «δικαίωμα» μπορεί να είναι αυτονόητο στις άλλες χώρες του κόσμου, ωστόσο στην Γερμανία, τίποτα, ούτε καν οι αυθόρμητες και απολύτως φυσικές αντιδράσεις ενός μικρού παιδιού, δεν εννοείται εάν δεν είναι γραμμένο στα κιτάπια του νομοθέτη.
Μάλιστα, επειδή και οι ίδιοι οι Γερμανοί, ό,τι δεν είναι γραμμένο στα συγκεκριμένα κιτάπια το θεωρούν αυτομάτως παράνομο (ακόμη κι αν πρόκειται για το κλάμα ή το γέλιο ενός παιδιού σε ώρα κοινής ησυχίας), δεν διστάζουν να κινούνται δικαστικά ενάντια στους μικρούς φασαριόζους. Σα να μην έφτανε αυτό, μέλη του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ έφτασαν στο σημείο πρόσφατα να ζητήσουν την απομάκρυνση από τις κατοικημένες περιοχές όλων των παιδικών σταθμών με την αιτιολογία πως αυτοί αποτελούν εστίες θορύβου.
Δεδομένων των συνθηκών και προκειμένου να μην μετατραπεί η χώρα σε ένα μεγάλο αναμορφωτήριο, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει δια νόμου στα μικρά παιδιά (ηλικίας έως έξι ετών) να κάνουν όση φασαρία θέλουν. Τώρα βέβαια, εάν αυτός που τύχει να παραβεί τα όρια θορύβου είναι ένας 7χρονος, τότε ενδεχομένως να χρειαστεί να επέμβει… η αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...