Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Το μεγαλυτερο σπιτι της Αμερικης

Μπορεί να βρίσκεται σε μία φτωχική πόλη του Νότου, το Άσβιλ, ωστόσο, το μέγαρο Biltmore είναι το μεγαλύτερο σπίτι των ΗΠΑ. Πόσο μεγάλο αναρωτιέστε; Φανταστείτε ότι για να το επισκεφθείτε πρέπει να αφιερώσετε τουλάχιστον μία ημέρα!
Το σπίτι, στα πρότυπα του ανακτόρου των Βερσαλλιών, χτίστηκε το 1895 ως εξοχική κατοικία του George Vanderbilt, μέλους μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της χώρας, η οποία κατασκεύασε και το σιδηροδρομικό δίκτυο της Αμερικής.
Οι λεπτομέρειες για την έκταση του μεγάρου είναι πραγματικά συγκλονιστικές: είναι κτισμένο σε έκταση 48.000 στρεμμάτων, με εκπληκτικούς κήπους, αμπέλια, οινοποιεία, στάβλους και… ξενώνες.
Κι αν δεν σας έφτασε αυτό, τότε να σας πούμε ότι στους 3 ορόφους του μεγάρου υπάρχουν 284 δωμάτια, 43 μπάνια και 65 τζάκια, όλα αναγεννησιακού στυλ!
Ούτε αυτό σας έφτασε;
Τότε μάλλον θα πρέπει να δείτε τα τουλάχιστον 25.000 έπιπλα που υπάρχουν μέσα στο Biltmore, χωρίς να υπολογίζονται τα έργα τέχνης και οι αντίκες όπως το σκάκι του Ναπολέοντα!
Αν σας περισσεύουν χρήματα, το παλατάκι είναι εδώ και δεκαετίες ανοικτό για το κοινό και, μάλιστα, είναι μία από τις πλέον προσοδοφόρες τουριστικές ατραξιόν της περιοχής.
typos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...