Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Το «καταραμένο ψωμί» που τρέλανε ολόκληρο χωριό

Το «καταραμένο ψωμί» που τρέλανε ολόκληρο χωριόΉταν 16 Αυγούστου 1951, όταν στο χωριό Pont-Saint-Esprit, της νοτιοανατολικής Γαλλίας, οι κάτοικοι άρχισαν να παρουσιάζουν ομαδικές βασανιστικές παραισθήσεις! Από τη μια στιγμή στην άλλη 250 άνθρωποι άρχισαν να διηγούνται ιστορίες για «τρομαχτικά τέρατα και φλόγες» που τους έκαναν επίθεση μέσα στη νύχτα!
Ένας 45χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ουρλιάζοντας πως δεν άντεχε άλλο «τον πόνο που του προκαλούσαν τα φίδια που κατασπάραζαν την κοιλιά του»! Ένας άλλος, πήδηξε από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου φωνάζοντας «είμαι αεροπλάνο», ενώ ένα 12χρονο κορίτσι προσπάθησε να στραγγαλίσει τη γιαγιά του!
Μια παρέα μαθητών έδειχναν σε όλους με καμάρι «τα κόκκινα λουλούδια που φύτρωναν στο σώμα» τους και την ίδια στιγμή ο δάσκαλός τους ικέτευε τους αστυνομικούς να του «ξαναβάλουν την καρδιά στη θέση της», γιατί είχε πέσει στο πάτωμα!
Συνολικά 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκείνες τις ημέρες, δεκάδες οδηγήθηκαν σε ψυχιατρικές κλινικές, ενώ σε τουλάχιστον 120 άτομα χορηγούνταν για χρόνια ψυχοφάρμακα!
Οι γιατροί που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, έκαναν αμέσως τη διάγνωση: δηλητηρίαση από έναν παραισθησιογόνο μύκητα, που υπήρχε μέσα στο αλεύρι σικάλεως το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή ψωμιού.
Το «καταραμένο ψωμί», που άθελά του έφτιαξε ο φούρναρης του χωριού, ήταν ο ένοχος για την συμφορά που είχε χτυπήσει το Pont-Saint-Esprit. Και παρέμεινε «ένοχος», για 50 ολόκληρα χρόνια!
Η CIA πίσω από τις μαζικές παραισθήσεις!
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ένας αμερικανός δημοσιογράφος, o H. P. Albarelli Jr., παρουσίασε μία εντελώς διαφορετική εκδοχή για το «καταραμένο ψωμί»! Σύμφωνα με την έρευνά του, το ψωμί ήταν πράγματι «δηλητηριασμένο» αλλά τη CIA!
Η αμερικανική μυστική υπηρεσία πραγματοποιούσε ένα άκρως απόρρητο πείραμα σε συνεργασία με την υπηρεσία του αμερικανικού στρατού, SOD.
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος έφερε στο φως στοιχεία που δείχνουν πως με εντολή της CIA, στο ψωμί του τοπικού φούρνου είχε προστεθεί το παραισθησιογόνο ναρκωτικό LSD ως μέρος ενός πειράματος ελέγχου του μυαλού.
Η θεωρία αυτή βασίζεται σε απόρρητα έγγραφα της CIA, που κατάφερε να εξασφαλίσει ο Albarelli, στην προσπάθειά του να ερευνήσει την περίεργη αυτοκτονία ενός βιοχημικού που εργαζόταν στην υπηρεσία του Αμερικανικού Στρατού, SOD. Ο επιστήμονας είχε πέσει από το παράθυρο του 13ου ορόφου δύο χρόνια μετά την υπόθεση του «καταραμένου ψωμιού».
Από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής δεν προκύπτει εμπλοκή των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών στο «πείραμα ελέγχου του μυαλού». Μάλιστα, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, Γάλλοι διπλωμάτες έχουν ήδη ζητήσει από τη CIA να πάρει θέση για τις αποκαλύψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...