Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Οι δεκα πιο περιεργοι θανατοι μουσικων

Από ανόητα παιχνίδια ρώσικης ρουλέτας μέχρι αιφνίδιες καρδιακές προσβολές, η ιστορία του Rock n Roll βρίθει από αναπάντεχα περιστατικά θανάτων. Το Ανωνυμο blog παρουσιάζει τα 10 πιο περίεργα περιστατικά.
Claude François
Ο Γάλλος ποπ-σταρ Claude François ήταν ο συνθέτης του πασίγνωστου My Way που ερμήνευσε μοναδικά ο Frank Sinatra κάνοντας το ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια στην ιστορία της μουσικής. Ο θάνατος του είχε λιγότερη λάμψη και προήλθε από ηλεκτροπληξία όταν προσπάθησε να αντικαταστήσει μια καμμένη λάμπα στο μπάνιο του.
Randy Rhodes
Ο πασίγνωστος κιθαρίστας του Ozzy Osbourne, σκοτώθηκε με αυθεντικό ροκ στιλ. Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε επιχείρησε να περάσει ξυστά από το πούλμαν με το οποίο το υπόλοιπο συγκρότημα έκανε περιοδεία και τελικά συγκρούστηκε στο πίσω μέρος του οχήματος.
Cass Elliot
Η σταρ των The Mamas and the Papas πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το 1974. Οι επίσημες αναφορές έκαναν λόγω για καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια του ύπνου της. Λίγο αργότερα όμως ένα δημοσίευμα των Times υιοθέτησε την άποψη του πνιγμού από σάντουιτς.
Johnny Ace
Ο θρύλος των μπλουζ και RnB, Johnny Ace πέθανε στα παρασκήνια μια συναυλίας στο Χιούστον τα Χριστούγεννα του 1954. Κατά τα φαινόμενα έπαιζε ρωσική ρουλέτα.
Terry Kath
Ο θάνατος του Johnny Ace παίζοντας ρωσική ρουλέτα δεν ήταν και ο μοναδικός στην ιστορία της μουσικής. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο βρήκε τραγικό θάνατο και ο κιθαρίστας των Chicago το 1978. Τα τελευταία του λόγια ήταν «μην ανησυχείτε δεν είναι γεμάτο».
Leslie Harvey
Από τη λίστα των πιο περίεργων θανάτων στη μουσική δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί και η ηλεκτροπληξία που υπέστη ο κιθαρίστας των Stone the Crows το 1973 από ένα μικρόφωνο.
Keith Relf
Ο κιθαρίστας των Yardbirds πέθανε επίσης από ηλεκτροπληξία παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα το 1976.
Jeff Porcaro
Ο θρυλικός ντράμερ των Toto πέθανε αναπάντεχα το 1992 από καρδιακή προσβολή. Η αιτία του θανάτου του ήταν αλλεργική αντίδραση σε εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνταν στον κήπο του.
Sonny Bono
Το πρώην έτερον ήμισυ της Σερ στη μουσική και τη ζωή πέθανε μετά από ένα τραγικό ατύχημα κάνοντας σκι στη Νεβάδα το 1998.
Gram Parsons
Ο θάνατος του μουσικού της κάντρι προήλθε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Το μυστήριο στην υπόθεση, όμως, δεν είναι ο ίδιος ο θάνατος του, αλλά η εξαφάνιση της σωρού του από το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.
Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, ο μάνατζερ του Parsons, Phil Kaufman, και ένα δεύτερο πρόσωπο έκλεψαν τη σωρό του και επιχείρησαν να την αποτεφρώσουν στο εθνικό πάρκο Joshua Tree.
Η ταινία Grand Theft Parsons του 2003 βασίστηκε στην απίστευτη αυτή ιστορία.
anwnimo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...