Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Δημαρχος απειλει να σκοτωσει τα σκυλια των φοροφυγαδων


Oδήμος ενός μικρού χωριού στο βόρειοδυτικό τμήμα της Ελβετίας, του Ρεκονβιλιέ, απειλεί να θανατώνονται τα σκυλιά όσων ιδιοκτητών τους αρνούνται να πληρώνουν τον τοπικό φόρο για τα ζώα, σύμφωνα με επίσημο δημοτικό έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα “20 Λεπτά”.
Σύμφωνα με το έγγραφο ο δήμος απαιτεί “την εξολόθρευση των σκύλων που ανήκουν σε πολίτες οι οποίοι δεν πληρώνουν το φόρο που τους αναλογεί λόγω της κατοχής σκύλου” με βάση νόμο που ψηφίστηκε το 1904 και ισχύει μέχρι σήμερα.
Μετά από την έντονη αντίδραση που προκάλεσε στους κατοίκους το έγγραφο αυτό και τη μεγάλη αρνητική δημοσιότητα από τον ελβετικό Τύπο, ο δήμος θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, εξηγεί σε ανακοίνωσή του ότι απλώς ήθελε να υπενθυμίσει στους ιδιοκτήτες σκύλων τις υποχρεώσεις τους.
“Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να σκοτώσουμε τους σκύλους απλώς θέλουμε να συγκεντρώνουμε τους φόρους” ανέφερε ο αντιδήμαρχος Χάιντς Ζίγκριστ.
“Υπάρχουν πάνω από 300 σκυλιά στο δήμο μας και πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες τους που δεν πληρώνουν το ποσό των 50 ελβετικών φράγκων (40 ευρώ) για κάθε ζώο. Ζητάμε απλώς την εφαρμογή του νόμου”, πρόσθεσε.
Καταλήγοντας ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι πριν την έκδοση του επίμαχου εγγράφου είχαν σταλεί σε όλους τους αμελείς ιδιοκτήτες σκύλων επιστολές που τους θύμιζαν την υποχρέωσή τους.
Ο πρόεδρος της ελβετικής οργάνωσης Προστασίας των Ζώων, Χάιντς Λίνχαρντ δήλωσε ότι ο νόμος του 1904 δεν εφαρμόστηκε ποτέ και δεν είναι πλέον σε ισχύ, αλλά προειδοποίησε πως στην περίπτωση εφαρμογής του από το δήμο του Ρεκονβιλιέ”η οργάνωση θα καταθέσει ποινική αγωγή κατά των υπευθύνων.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...