Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Slow Cafe: Η πρώτη καφετέρια που δεν πουλάει καφέ αλλά ...χρόνο!

Slow Cafe: Η πρώτη καφετέρια που δεν πουλάει καφέ αλλά ...χρόνο!!!
Ένα νέο είδος καφετέριας στο Βισμπάντεν της Γερμανία αποδεικνύει την παλαιά παροιμία ότι ο χρόνος είναι χρήμα, αφού το Slow Cafe χρεώνει το χρόνο που περνά κάποιος στην καφετέρια και όχι τον καφέ που θα πάρει.
Όταν ο πελάτης εισέρχεται σε αυτή την ιδιαίτερη καφετέρια, παίρνει ένα βραχιολάκι που αναφέρει την ώρα που μπήκε, και χρεώνεται 2 ευρώ (περίπου 2.59 δολάρια), για την πρώτη μισή ώρα. Στη συνέχεια, θα χρεώνονται 0,05 ευρώ ανά λεπτό (0,06 δολάρια), ή 3 ευρώ την ώρα (3,88 δολάρια). Οι πελάτες μπορούν να πιουν όσο καφέ επιθυμούν καθώς και να φέρουν το δικό τους φαΐ από το σπίτι.
Η 24χρονη ιδιοκτήτρια Daria Volkova, εμπνεύστηκε από παρόμοιες καφετέριες στη Ρωσία, απ' όπου προήλθε η ιδέα. Στην καφετέρια η Volkova έχει τοποθετήσει επίτηδες ρολόγια σε διαφορετικές ώρες έτσι ώστε οι άνθρωποι που απολαμβάνουν τον καφέ τους εκεί να μην επικεντρώνονται στο τι ώρα είναι αλλά στο περιβάλλον στο οποίο παρέχονται βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια ακόμη και παντόφλες.
Η ιδέα των «αντι-καφέ» όπως έχουν ονομαστεί ανήκει στο Ρώσο Ιβάν Μίτιν που ήταν ο πρώτος που το δημιούργησε. Ο ίδιος δηλώνει πως στην αρχή καλούσε μονάχα συγγενείς και γείτονες, οι οποίοι έφερναν τους φίλους τους. Παράλληλα, είχε μια βαλίτσα ανοιχτή έτσι ώστε να προσφέρει ο καθένας όσα μπορούσε. «Μετά άρχισαν να έρχονται όλο και περισσότεροι, ώσπου ο χώρος εξελίχθηκε σε καφέ» λέει.
Πλέον υπάρχουν ήδη δύο τέτοια καφέ στη Μόσχα και άλλα σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Γιατί είναι τόσο επιτυχημένος; «Επειδή δεν πουλώ στους πελάτες μου καφέ και τσάι. Τους πουλώ χρόνο» λέει ο Μίτιν.
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...