Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Το 10% των κλόουν είναι ψυχοπαθείς δολοφόνοι!

Έρευνα:Το 10% των κλόουν είναι ψυχοπαθείς δολοφόνοι!

Σε ενθαρρυντικά συμπεράσματα κατέληξε νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ, η οποία έδειξε πως μόνο το 10% των κατ’ επάγγελμα κλόουν είναι στην πραγματικότητα μανιακοί δολοφόνοι, βιαστές ή παιδόφιλοι, καταρρίπτοντας την κοινή πεποίθηση για το αντίθετο. Επιπρόσθετα, τα ευρήματα της έρευνας φανερώνουν ότι μόνο 3 στους 10 κλόουν θεωρούνται διεστραμμένοι ή επικίνδυνοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο, ενώ ένα εντυπωσιακό ποσοστό, κοντά στο 65%, έχει μια απροσδόκητα φυσιολογική κοινωνική ζωή.
«Νοιώθω πραγματικά ανακουφισμένη, αν και έκπληκτη», δηλώνει η κα Μαργαρίτα Παπόρη, μητέρα δύο παιδιών, του 7χρονου Άλκη και της 5χρονης Νιόβης. «Σε όλα τα παιδικά πάρτυ των παιδιών μου, αλλά και σε αυτά των άλλων παιδιών, πάντα είχα από κοντά τον κλόουν. Φοβόμουν ότι ανά πάσα στιγμή θα αρχίσει να γελάει χαιρέκακα, θα βγάλει ένα κουζινομάχαιρο και θα μας σφάξει όλους. Για να πω την αλήθεια, δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι κάποιος που φοράει κόκκινη μύτη, πολύχρωμη περούκα, φανταχτερά φουσκωτά ρούχα και χοντρά παπούτσια δεν έχει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα», συνεχίζει η 38χρονη μητέρα.
«Μακάρι αυτή η έρευνα να με ηρεμήσει κάπως και να πάψω να τρέμω όποτε βλέπω άσπρο βαμμένο πρόσωπο με ζωγραφισμένο κόκκινο χαμόγελο. Δε νομίζω πάντως να σταματήσω να κοψοχολιάζομαι κάθε φορά που ο κλόουν χαμογελάει σε κάποιο παιδάκι ή του χαϊδεύει τα μαλλιά», συμπληρώνει η κα Μαργαρίτα.
Στην έρευνα, που διήρκεσε δύο χρόνια, συμμετείχαν πάνω από 5000 επαγγελματίες κλόουν από 53 χώρες, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν ανώνυμα σε ειδικά σχεδιασμένες ερωτήσεις. Οι επιστήμονες εν συνεχεία χρησιμοποίησαν τις απαντήσεις ώστε να κατασκευάσουν το ψυχολογικό προφίλ του καθενός και να εξάγουν συμπεράσματα σχετικά με το πόσο πιθανό είναι ο συγκεκριμένος κλόουν να παρασύρει κάποιο παιδάκι στους υπονόμους ή μια μητέρα στο υγρό και σκοτεινό του υπόγειο, για να καταλήξουν στα παραπάνω, απαλλακτικά για τους κλόουν αποτελέσματα.
Στον αντίποδα, η έρευνα επιβεβαίωσε τις προϋπάρχουσες ενδείξεις πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κλόουν -κοντά στο 90%- πάσχει από αλκοολισμό, κατάθλιψη ή εθισμό σε ναρκωτικά, χωρίς όμως αυτό να τους καθιστά απειλή για άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...