Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Επαναστατική εφαρμογή παριστάνει το 14χρονο κορίτσι και εντοπίζει παιδόφιλους

Ένα επαναστατικό πρόγραμμα δημιούργησαν Ισπανοί ερευνητές, το οποίο είναι ικανό να "φαίρεται" σαν 14χρονο κοριτσάκι και να μπορεί να εντοπίζει τους παιδεραστές στα τσατ και στα κοινωνικά δίκτυα.

Το νέο αυτό λογισμικό ονομάζεταιNegobot και έχει σαν στόχο την ανίχνευση των συμπεριφορών των παιδεραστών στο διαδίκτυο. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Deusto που δημιούργησαν το Negobot, πρόσθεσαν ακόμα και φωνή που προσομοιώνει πιστά ένα δεκατετράχρονο κορίτσι το οποίο μπορεί να παίξει και λεκτικά για να κυνηγήσει πιθανούς παιδεραστές.

Πρόκειται για ένα πολύ εξελιγμένο πρότζεκτ που πάει παραπέρα από το συνηθισμένα. Όπως αναφέρει ο Carlos Laorden, ερευνητής του DeustoTech και μέλος της ομάδας που είναι υπεύθυνη για την δημιουργία του Negobot, "Η καινοτομία του Negobot έγκειται στο ότι χρησιμοποιεί τη θεωρία του παιχνιδιού για να δημιουργήσει μια πολύ πιο ρεαλιστική συζήτηση κι έτσι η συμπεριφορά αλλάζει κατά τη διάρκεια της συνομιλίας"

Το Negobot είναι ένα σύνολο επτά ομιλητικών παραγόντων όπου κάθε τύπος έχει ένα διαφορετικό τρόπο συμπεριφοράς. Δεδομένου ότι οι επικίνδυνοι παιδεραστές μπορούν να κρύψουν τις προθέσεις τους για μέρες, το πρόγραμμα ξεκινά με μια ουδέτερη στάση (από το επίπεδο 0), το οποίο μπορεί να διατηρηθεί επ' αόριστον.

Εάν το θέμα δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον, το Negobot ίσως να αναφέρει τις προτιμήσεις του, χωρίς να υπεισέρχεται σε προσωπικά θέματα. Αυτό αντιστοιχεί στα επίπεδα από -1 έως -3. Τα συγκεκριμένα επίπεδα εμφανίζουν το Negobot σχεδόν προσβεβλημένο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να το καταλάβει το υποκείμενο.

Αντίθετα, αν έχει εντοπιστεί ύποπτη συμπεριφορά, για παράδειγμα ο παιδεραστής αρχίζει να ζητάει προσωπικά στοιχεία,ή να ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την ηλικία του εικονικού κορίτσι, το επίπεδο ανεβαίνει στο +3, το οποίο επιχειρεί να αποκτήσει προσωπικά δεδομένα από τον ύποπτο.

Παρ' όλα αυτά, το Negobot έχει ακόμα ορισμένους περιορισμούς, όπως η γλώσσα, γιατί αν και έχει ικανότητές ομιλίας, δεν είναι σε θέση να ανιχνεύσει γλωσσικά φαινόμενα όπως την ειρωνεία. Η επιστήμη όμως προχωράει και μαζί με αυτή σίγουρα προχωράνε και όλα τα πρότζεκτ που βρίσκονται σε εξέλιξη.
http://www.sahiel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...