Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Σκότωσαν ανθρώπους για να φάνε τον εγκέφαλό τους και να κάνουν σούπα τα γεννητικά τους όργανα!

Σκότωσαν ανθρώπους για να φάνε τον εγκέφαλό τους και να κάνουν σούπα τα γεννητικά τους όργανα!
Κανονικοί κανίβαλοι τα μέλη μίας αίρεσης που απαριθμεί πάνω από χίλια μέλη! Τα μέλη μιας αίρεσης στην Παπούα-Νέα Γουινέα κατηγορούνται ότι… σκότωσαν τουλάχιστον επτά ανθρώπους για να φάνε τον εγκέφαλό τους και να μαγειρέψουν μια σούπα με τα γεννητικά όργανα των θυμάτων τους, όπως γράφει σήμερα η αγγλόφωνη εφημερίδα The National.

Η αστυνομία έχει συλλάβει 29 άτομα –μεταξύ αυτών και οκτώ γυναίκες– που κατηγορούνται για δολοφονία και κανιβαλισμό. Η αίρεση έχει συνολικά περίπου χίλια μέλη και στόχος της είναι να εξολοθρεύσει τους “μάγους” που ακολουθούν λανθασμένες πρακτικές.
Πολλοί κάτοικοι της Παπούας-Νέας Γουινέας πιστεύουν στη μαγεία. Αρκετοί συμβουλεύονται τους σανγκούμα (μάγοι) για να μάθουν τις αιτίες μιας ασθένειας, ενός θανάτου ή των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Συνήθως, ο μάγος για να παράσχει τις υπηρεσίες του ζητά γύρω στα 1.000 κίνα (387 ευρώ), ένα γουρούνι και ένα σακί με ρύζι. Ορισμένοι όμως ξεπερνούν τα όρια: ζητούν να κοιμηθούν με τις γυναίκες της οικογένειας του “ασθενούς”.
“Αντίκειται στις παραδόσεις μας και στην ηθική μας να κοιμηθεί ένας μάγος με τη σύζυγο ή την κόρη ενός άνδρα” που ζήτησε τις υπηρεσίες του, εξήγησε στην εφημερίδα ένα από τα ηγετικά στελέχη της αίρεσης, από την περιοχή Τάνγκι της επαρχίας Μαντάνγκ. “Αυτό μας ώθησε να ιδρύσουμε μια ομάδα για να παγιδεύσουμε αυτούς τους μάγους”, πρόσθεσε.
Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα, τα μέλη της ομάδας σκότωσαν επτά ανθρώπους από τις αρχές Απριλίου, χρησιμοποιώντας μαχαίρια που, όπως πιστεύουν, έχουν υπερφυσικές δυνάμεις. “Φάγαμε το μυαλό και φέραμε άλλα μέλη του σώματός τους, όπως το συκώτι, την καρδία, το πέος και άλλα, στο οσμάν (σ.σ. το σπίτι όπου κατοικούν οι άνδρες του χωριού) για να ετοιμάσουν οι μάγειρές μας ισχυρούς ζωμούς”, εξήγησε ένας από τους συλληφθέντες.
Οι συλλήψεις έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο χωριό Μπιαμπ.
Ένας ειδικός στις θρησκείες της Παπούας-Νέας Γουινέας, που μίλησε στην εφημερίδα, είπε ότι οι πράξεις της αίρεσης, το “κυνήγι” ανθρώπων και ο κανιβαλισμός, ξεφεύγουν από τις συνηθισμένες πρακτικές. “Είναι εντελώς παράλογο και ο κανιβαλισμός ξεφεύγει από την παραδοσιακή κουλτούρα τους”.
Ορισμένες φορές οι άνδρες που κατοικούν στο οσμάν στέλνονται να κυνηγήσουν έναν σανγκούμα. “Όμως δεν θα τον σκότωναν ποτέ, δεν θα τον ακρωτηρίαζαν, ούτε θα έτρωγαν το συκώτι και την καρδιά, ούτε θα μαγείρευαν σούπα με το πέος του” πρόσθεσε ο ειδικός, το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Η Παπούα-Νέα Γουινέα βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και συνορεύει με την Ιριάν Τζάγια, την ινδονησιακή Παπούα. Πρόκειται για ένα ορεινό κράτος, πλούσιο σε φυσικούς πόρους, με 6 εκατομμύρια κατοίκους που μιλούν 800 διαφορετικές γλώσσες.

Πηγή:katara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...