Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Τα πιο… παχυντικά ποτά του κόσμου


Pedro Ximenez Sherry – 320 θερμίδες ανά 120 ml
Με περιεκτικότητα 400gr ανά λίτρο σε υπολειμματικά σάκχαρα το Sherry Pedro Ximenez είναι ένα από τα πιο γλυκά ποτά που μπορεί να αναζητήσει κανείς και φυσικά σερβίρεται κυρίως στο τέλος του δείπνου.
Samuel Adams Triple Bock – 340 θερμίδες ανά μπουκάλι
Πρόκειται για μία από τις υψηλότερες σε περιεκτικότητα θερμίδων μπύρες που κυκλοφορούν στην αγορά μιας και μεταξύ άλλων περιέχει σοκολάτα και σιρόπι σφενδάμου. Συνήθως σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Gluhwein – 400 θερμίδες ανά ποτήρι
Το ζεστό κρασί που τόσο απολαμβάνουμε να πίνουμε το χειμώνα περιέχει κρασί ή Port το οποίο έχει ζεσταθεί σε κατσαρόλα με ζάχαρη, μπαχαρικά, φρούτα και φρουτοχυμούς. Ορισμένες φορές μπορεί να περιέχει ακόμη και διάφορα λικέρ.
White Russian – 500 θερμίδες ανά ποτήρι
Στην cult ταινία “The Big Lebowski ”, ο Dude το λάτρευε! Όσοι όμως προσέχουν τη σιλουέτα τους σίγουρα δεν θα το προτιμήσουν μιας και πρόκειται για ένα cocktail που περιέχει κρέμα, vodka και λικέρ από καφέ.
Μαργαρίτα – 550 θερμίδες ανά ποτήρι
Το κλασικό και αγαπημένο σε όλους cocktail είναι δυστυχώς και αυτό στη λίστα με τα τις πιο πολλές θερμίδες. Περιέχει τεκίλα, triple sec, χυμό από lime, ενώ ειδικά αν αποφασίσουμε να την φτιάξουμε με κάποιο από τα mix που κυκλοφορούν… υπολογίζουμε επιπλέον και τη μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Καλύτερα να την πιούμε λοιπόν στο bar για να μειώσουμε και τις θερμίδες.
Daquiri – 600 θερμίδες ανά ποτήρι
Φράουλα; Πεπόνι; Ροδάκινο; Όποια γεύση και αν αποφασίσουμε να έχει το cocktail μας πλέον θα θυμόμαστε πως είναι ουσιαστικά σα να ζητάμε μαζί με το ρούμι και τα φρούτα, και σιρόπι ζάχαρης.
Pina Colada – 640 θερμίδες ανά ποτήρι
Ένα από τα δημοφιλέστερα καλοκαιρινά cocktails που συνήθως παρασκευάζεται με λευκό ρούμι, χυμό ανανά και γάλα καρύδας.
Long Island Iced Tea – 780 θερμίδες ανά ποτήρι
long drink; Εξίσου long πρόβλημα με τις θερμίδες που σε αυτή την περίπτωση εκτοξεύονται! Vodka, gin, tequila και ρούμι ενώνονται με triple sec και coca cola. Αποτέλεσμα; 780 θερμίδες ανά ποτήρι
Υ.Γ: Οι συνταγές των cocktails είναι ενδεικτικές και ενδέχεται να αλλάζουν ανάλογα με τον bartender που τις επιμελείται.
πηγή : news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...