Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Η πιο σκληρή κλινική αποτοξίνωσης στον κόσμο

Η πιο σκληρή κλινική αποτοξίνωσης στον κόσμο(PHOTOS)
To μοναστήρι Thamkrabok στην Ταϋλάνδη φαίρεται να είναι η σκληρότερη κλινική αποτοξίνωσης σε ολόκληρο τον κόσμο.
Κρυμμένο μέσα σε ένα δάσος, 140 χλμ βόρεια της Bankok, στην Ταϊλάνδη, το βουδιστικό μοναστήρι του Thamkrabok υποδέχεται αλκοολικούς και χρήστες ναρκωτικών από όλο τον κόσμο. Αν και δεν είναι τόσο διάσημο όσο άλλες κλινικές αποτοξίνωσης, όπως Betty Ford (Καλιφόρνια), ή το Ηγουμενείο (Λονδίνο), το μοναστήρι της Ταϊλάνδης έχει παπαράτσι που κρύβονται γύρω γύρω, ώστε να τραβήξουν φωτογραφίες διασήμων. Ένα μήνα στην Betty Ford Clinic κοστίζει 23.000 δολάρια, ενώ μόλις μία εβδομάδα στο Ηγουμενείο ανέρχεται στις £ 5.000. Στη Μονή Thamkrabok, το μόνο που χρειάζεται είναι 3 δολάρια για τρόφιμα, επειδή η θεραπεία και οι αίθουσες υποστηρίζονται από δωρεές.
alt
Η θεραπεία αποτοξίνωσης στο Thamkrabok διαρκεί 10 ημέρες, και μόνο όσοι έρχονται με τη θέλησή τους, και είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν όλες τις οδηγίες, και να δεσμευτούν ότι θα προσπαθήσουν να αποτινάξουν τις κακές τους συνήθειες, είναι ευπρόσδεκτοι. Όταν κάποιος αποφασίσει να πάει στο μοναστήρι Thamkrabok, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι μία «δύσκολη εμπειρία». Δεν έχει σημασία η κοινωνική θέση ή ο πλούτος των συμμετεχόντων, οι ασθενείς θα πρέπει να κοιμούνται σε κοιτώνες, να ξυπνούν πολύ νωρίς και να λάβουν όλα τα φάρμακα που χορηγούνταν από τους μοναχούς.
alt
Αυτό μπορεί να ακούγεται υποφερτό, αλλά οι περισσότερες από τις φυτικές θεραπείες στο Thamkrabok προκαλούν αλλεπάλληλους εμετούς, σχεδόν αμέσως. Εκτός από τα μαύρα φυτικά χάπια, και τα αηδιαστικά ποτά, τους τόνους αφεψημάτων από βότανα, οι τοξικομανείς πρέπει επίσης να ιδρώνουν σε σάουνες.
alt
Αφότου το 10 ήμερο πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί, οι ασθενείς έχουν το δικαίωμα να διαμείνουν, ενώ πλέον, μπορούν να διαλογιστούν και να κάνουν τις μικροδουλειές στο μοναστήρι. Όταν κάποιος αποφασίσει να αποχωρίσει από το Thamkrabok, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ποτέ δεν θα έχει την ευκαιρία να το επισκεφθεί ξανά.
alt
alt
alt
alt
alt
Πηγή:katara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...