Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

«Son Doong» το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο που έχει μια ζούγκλα και έναν καταρράκτη



Το Doong είναι το όνομα του μεγαλύτερου σπηλαίου στον κόσμο. Δεν είναι μόνο μεγάλο,αλλά είναι και πολύ όμορφο σαν μια χώρα γεμάτη θαύματα. Είναι σχεδόν σαν ένας εξωγήινος κόσμος στη Γη.Είναι πραγματικά συναρπαστικό γιατί υπάρχει και μια ζούγκλα στο εσωτερικό του σπηλαίου.

Όπως μπορείτε να δείτε αυτές τις εικόνες που κόβουν την ανάσα,είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο αξιόλογα σημεία του πλανήτη μας. Το σπήλαιο Doong είναι πάνω από 200 μέτρα πλάτος, 150 μέτρα ύψος και περίπου 9 χιλιομέτρων,σπήλαιο αρκετά μεγάλο για να χωρέσει μια ολόκληρη πόλη με τους δρόμους της στο εσωτερικό του.



Βρίσκεται στο Son Trach, Bo Trach District, Quang Binh επαρχία, του Βιετνάμ. Το σπήλαιο βρέθηκε από έναν άνδρα που ονομάζεται Ho Khanh το 1991 και πρόσφατα ανακαλύφθηκε το 2009 από Βρετανούς σπηλαιολόγους, με επικεφαλής τον Χάουαρντ Limbert.

Δημιουργήθηκε πριν 2.000.000-5.000.000 εκατομύρια χρόνια από το νερό του ποταμού που διαβρώνει τα ασβεστολιθικά πετρώματα κάτω από το βουνό,εκεί όπου ο ασβεστόλιθος ήταν αδύναμος και έτσι κατέρρευσε η οροφή του δημιουργώντας τεράστιους φεγγίτες.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...