Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Jonny Kennedy : Ο άνθρωπος που του έπεφτε το δέρμα.ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ο Τζόνυ Κέννεντι (Jonny Kennedy) ήταν ένα εξαιρετικά άτυχος άνθρωπος που γεννήθηκε το 1966 στην Βρετανία. Ο άνδρας αυτός έπασχε από μια σπανιότατη διαταραχή του δέρματος το οποίο έπεφτε πολύ εύκολα.

Η σπάνια αυτή πάθηση ονομάζεται "Epidermolysis bullosa" και ως αποτέλεσμά της είναι το δέρμα να είναι εξαιρετικά εύθραυστο και τα "πέφτει" πολύ εύκολα ακόμα και όταν ο ασθενής βγάζει τα ρούχα του. Υπολογίζεται πως η ασθένεια αυτή εχει συχνότητα 1 προς 9 εκατομμύρια γεννήσεις.

Η περίπτωση του Τζόνυ Κέννεντι έγινε ντοκιμαντέρ απο το Βρετανικό κανάλι Channel 4 το 2003 και αξίζει να σημειώσουμε πως ο άτυχος άνδρας πέθανε κατά τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ πάνω στο αναπηρικό του καροτσάκι από καρκίνο του δέρματος.

Όταν λίγο διάστημα αργότερα προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ στο Βρετανικό κοινό, συγκλόνισε την κοινη γνώμη καθώς ο θαρραλέος πρωταγωνιστής έδειχνε καθαρά τα συναισθήματά του μπροστά στην κάμερα ενώ κάποια στιγμή εξομολογήθηκε πως ένιωθε πως θα "πεθάνει πριν τελειώσουν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ". Το 2005 ντοκιμαντέρ αυτό ψηφίστηκε ως το 6ό πιο δημοφιλή του Channel 4, και το 50ό καλύτερο ντοκιμαντέρ όλων των εποχών. Μεταξύ αλλων η μητέρα του νεαρού άνδρα εξομολογείται μπροστά στην κάμερα πως η "ψυχή της σπαράζει" βλέποντας το παιδί της σε αυτήν την κατάσταση, ενώ εαν υπήρχε ο προγεννητικός έλεγχος την εποχή που γεννήθηκε ο Τζόνυ σίγουρα θα πραγματοποιούσε έκτρωση και δεν θα τον εφερνε ποτέ στον Κόσμο. Δείτε παρακάτω κάποια συγκλονιστικά στιγμιότυπα απο την τραγική ιστορία του Τζόνυ Κέννεντι 



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...