Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Τυρι φτιαγμενο απο μητρικο γαλα


Όχι κατσικίσιο, ούτε πρόβειο αλλά εξ’ ολοκλήρου ανθρώπινο και μητρικό ήταν το τυρί ή μάλλον τα τρία διαφορετικά τυριά τα οποία εκτέθηκαν στην Michael Mut Gallery της Νέας Υόρκης το διάστημα από 28 Απριλίου έως 1η Μαΐου.
Δημιούργημα της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Miriam Simun, τα εν λόγω γαλακτοκομικά προϊόντα αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα έκθεσης με την ονομασία «The Lady Cheese Shop» («το μαγαζί με το γυναικείο τυρί», σε ελεύθερη ελληνική μετάφραση).
Στόχος της δημιουργού ήταν να εγείρει ερωτήματα αναφορικά με την ηθική της σύγχρονης βιοτεχνολογίας καθώς και με τους τρόπους με τους οποίους αυτή μεταμορφώνει το ίδιο το ανθρώπινο σώμα σε πηγή προϊόντων ικανών να καλύψουν κάποιες από τις βασικές διατροφικές μας ανάγκες, ειδικά σε καιρούς κρίσης όπως οι σημερινοί.
Προκειμένου να φέρει σε πέρας το πείραμα, η Miriam στρατολόγησε τρεις εθελόντριες λεχώνες, διατεθειμένες να προσφέρουν για χάρη της έκθεσης μέρος από το γάλα τους, γάλα το οποίο έμελλε εν συνεχεία να υποστεί την κατάλληλη διαδικασία και να γίνει τυρί.
«Και ήταν γευστικό;» θα αναρωτηθείτε. Εάν κρίνουμε από τα σχόλια όσων δοκίμασαν, μάλλον ήταν.
Ωστόσο, η εν λόγω γκαλερί δεν είναι η πρώτη που σερβίρει στους επισκέπτες της γαλακτομικά ανθρώπινης προέλευσης. Υπενθυμίζεται πως κάτι ανάλογο είχαν κάνει πριν μήνες ένας σεφ στη Νέα Υόρκη (που πουλούσε τυρί φτιαγμένο από το γάλα της ίδιας της γυναίκας του) και ένας παγωτατζής στο Λονδίνο (που αγόραζε μητρικό γάλα και το έκανε παγωτό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...