Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ένα βιβλιοπωλείο μέσα στο..."πράσινο"!!!

Η «Cafebreria El Pendulo» στην πόλη του Μεξικού ιδρύθηκε το 1992 έχοντας εξαρχής την εξής βασική φιλοσοφία: Να αποτελέσει μια «αστική» απόδραση, προσφέροντας...

στους θαμώνες ένα «καταπράσινο» περιβάλλον… γνώσης και διεύρυνσης του πνεύματος!


Και το πέτυχε απόλυτα, καθώς οι χώροι του συνθέτουν έναν τρόπον τινά «αστικό κήπο», έτσι όπως διάφορα φυτά διατρέχουν ράφια και βιβλιοθήκες ανάμεσα στα εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία και στους τίτλους του.

Επιπλέον, τα έντονα πράσινα και κόκκινα χρώματα στους τοίχους και στα φωτιστικά ολοκληρώνουν την εικόνα ενός «τεχνητού» φυσικού τοπίου, που χαλαρώνει τις αισθήσεις και διευκολύνει τη μελέτη!

Έτσι φοιτητές, μαθητές αλλά και πλήθος κόσμου κάνουν μια στάση στο «Cafebreria El Pendulo» όχι μόνο για τους προφανείς λόγους αλλά και για να απολαύσουν έναν καφέ ή κάποιο σνακ στην καφετέρια του βιβλιοπωλείου.

«Ο στόχος μας είναι ο κόσμος να περάσει καλά… μελετώντας! Κι όταν το περιβάλλον προσομοιάζει αυτό της εξοχής, τότε τα πράγματα γίνονται ευκολότερα και το βιβλίο περισσότερο αγαπητό σε όλους. Νομίζω η γνώση αφομοιώνεται καλύτερα έτσι…», λέει ο υπεύθυνος του καταστήματος και μάλλον έχει απόλυτο δίκιο!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...