Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Εργα τέχνης από στοιχεία της φύσης

Εμπνευσμένα έργα τέχνης από στοιχεία της φύσης
«Λατρεύω τη φύση και το μεγαλείο της δημιουργίας της. Η τοποθέτηση των φύλλων στα κλαδιά, οι καρποί στους βλαστούς, τα πέταλα των λουλουδιών στα σωστά σημεία υποδηλώνουν πως η φύση είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης που φτιάχνει αψεγάδιαστα έργα τέχνης», λέει η καλλιτέχνις από την Αριζόνα Kathy Klein.
Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος της ενασχόλησής της με τη δημιουργία τέχνης από φυσικά υλικά. Τα περίφημα danmalas (που στα σανσκριτικά σημαίνει «γιρλάντες από λουλούδια») δεν είναι τίποτα άλλο από την έμπνευση του καλλιτέχνη που επιλέγει να την αποτυπώσει σε πάρκα, δάση και παραλίες χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά υλικά.
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό αν και η διαδικασία είναι κουραστική και επίπονη. Τα φυσικά υλικά συλλέγονται με προσοχή και στη συνέχεια τοποθετούνται στα σωστά σημεία, ανάλογα με το σχέδιο και την εικόνα που θέλει να δημιουργήσει ο καλλιτέχνης.
«Αν και προσωρινά, έχουν μεγάλη αξία καθώς αποτελούν ένα δώρο στη μητέρα-φύση, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από τα δικά της υλικά. Αυτά που με μαγικό τρόπο παρουσιάζει κάθε στιγμή δίπλα μας. Είναι ένα... ευχαριστώ εάν θέλετε για τη μαγεία που μας περιβάλλει», εξηγει η Kathy Klein.

www.perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...