Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Πέντε ιστορικές προσωπικότητες που δεν πέθαναν με τον τρόπο που νομίζαμε

Στις διάφορες λίστες με τους πιο χαζούς τρόπους να πεθάνεις, έχουν βρεθεί ουκ ολίγες φορές ιστορικές προσωπικότητες, η ιστορία του θανάτου των οποίων, προσφέρει άπειρο γέλιο.

Δυστυχώς όμως, πολλές από αυτές τις αναφορές είτε έχουν παρερμηνευτεί μέσα στα χρόνια, είτε απλά είναι βγαλμένες από τη φαντασία κάποιων, αναφέρει η iefimerida.gr.

Αικατερίνη Β΄ της Ρωσίας, η επονομαζόμενη «Μεγάλη»


Σύμφωνα με την ευρέως διαδεδομένη – και πικάντικη – άποψη, η Αικατερίνη πέθανε όταν την πλάκωσε ο επιβήτορας (κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά) με τον οποίο ετοιμαζόταν να κάνει σεξ. Η αλήθεια είναι ότι πέθανε μόνη της, στο κρεβάτι της το Νοέμβριο του 1976, χτυπημένη από εγκεφαλικό. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, την ιστορία με το άλογο την επινόησαν οι εχθροί της.

Μολιέρος


Ο διάσημος Γάλλος θεατρικός συγγραφέας υποτίθεται ότι πέθανε όταν στραβοκατάπιε και τελικά πνίγηκε κατά τη διάρκεια παράστασης του έργου του «Κατά Φαντασίαν Ασθενής». Η αλήθεια είναι ότι πέθανε από φυματίωση.

Πάπας Αδριανός ο Δ’

Ο μοναδικός Άγγλος που ανέβηκε ποτέ στον παπικό θρόνο, υποτίθεται ότι πέθανε όταν κατάπιε μια μύγα που έπεσε στο κρασί του και πνίγηκε. H αλήθεια είναι όμως ότι πέθανε από οξεία αμυγδαλίτιδα.

Βασιλιάς της Βρετανίας Γεώργιος ο Β’

Σύμφωνα με πολλές – αναληθείς – πηγές, ο βασιλιάς πέθανε από δυσκοιλιότητα. Η αλήθεια είναι ότι πέθανε από ανεύρυσμα στην καρδιά, αλλά το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν το θάνατό του βρέθηκε αναίσθητος στην τουαλέτα, ενίσχυσε τον αστικό μύθο.

Και για το τέλος ένας αληθινός, γελοίος θάνατος:

Ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας Τενεσί Γουίλιαμς

Έπινε πολύ, έπαιρνε ναρκωτικά και γενικά ζούσε μια άσωτη ζωή, αλλά τελικά πέθανε από ασφυξία, όταν κατάπιε κατά λάθος το καπάκι ενός κολλυρίου για τα μάτια

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...