Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Λιμνη απο γαλαζια εγινε μαυρη.Δειτε γιατι.

Η εντυπωσιακή ΤΙΡΚΟΥΑΖ ΛΙΜΝΗ... που έγινε ΜΑΥΡΗ! Τι συνέβη;;; (PHOTOS)
Στη βάση ενός εγκαταλελειμμένου λατομείου στον λόφο Harpur λόφο, κοντά στην αγγλική πόλη Buxton η ομώνυμη λίμνη μοιάζει με έναν πραγματικό παράδεισο...

Το νερό έχει ένα λαμπερό τιρκουάζ χρώμα που θυμίζει κάτι από Μεσόγειο, ενώ οι ντόπιοι την αποκαλούν «Γαλάζια λίμνη». Μέχρι πριν λίγες μέρες, γιατί πλέον η λίμνη είναι κατάμαυρη! Κι αυτό γιατί στην πραγματικότητα, το φωτεινό τιρκουάζ νερό της λίμνης είναι εντελώς μολυσμένο με τοξικά υπολείμματα από βιομηχανικές μονάδες της περιοχής. Υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες που επεξηγούν στους ανθρώπους το επικίνδυνο περιεχόμενο της λίμνης - νεκρά ζώα, χημικά απόβλητα.

Ωστόσο παρά τις προειδοποιήσεις, η λίμνη αποτελεί έναν περίεργο προορισμό διακοπών, καθώς νέοι και οικογένειες εγκαθίστανται στις όχθες και κολυμπούν στα νερά. Το ελκυστικό χρώμα του νερού προκαλείται από τα γύρω ασβεστολιθικά πετρώματα, κυρίως απο τους κρυστάλλους ασβεστίτη, που πέφτουν στο νερό μετατρέποντάς το σε τιρκουάζ. Το επίπεδο ρΗ στο νερό είναι 11,3, λίγο χαμηλότερο από τη χλωρίνη (ρΗ 12.6) και την αμμωνία (ρΗ 11,5) - αρκετά τοξικό για να προκαλέσει δερματικές παθήσεις, ερεθισμούς στα μάτια και μυκητιακές λοιμώξεις. Οι Αρχές λοιπόν προκειμένου να αποτρέψουν το μπάνιο στα νερά της αποφάσισαν να τα βάψουν με μαύρο χρώμα ως μια τελευταία προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος. Έτσι η «γαλάζια λίμνη» έγινε μαύρη!







perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...