Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Το καλύτερο γραφείο του κόσμου!

Ένα φανταστικό μέρος έχει δημιουργήσει ιδιοκτήτης εταιρείας για τους εργαζομένους του. Παιχνίδια, χρώματα και περίεργες κατασκευές συνθέτουν το εργασιακό σκηνικό. 
Το βαρετό και μονότονο περιβάλλον του γραφείου έχει αντικατασταθεί από μία πελώρια παιδική χαρά για μεγαλύτερα παιδιά. Είναι, ίσως, το καλύτερο μέρος για να δουλεύει κανείς, χωρίς να πλήττει και να μελαγχολεί.
Πρόκειται για μία εταιρεία στο Pittsburgh της Πενσυλβάνια και είναι ένας παράξενος χώρος εργασίας που δημιουργεί εφευρέσεις και τις πουλά σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.
 
Ο δημιουργός του είναι ο George M. Davison και ίδρυσε την εταιρεία το 1989. Μετέφερε τα γραφεία του το 2006 στην ''Inventionland'' με την ελπίδα να εμπνευστεί το προσωπικό από από την εκκεντρικότητα του χώρου.
Απασχολεί 250 υπαλλήλους και λανσάρει πάνω από 2.500 εφευρέσεις κάθε χρόνο.
''Η δημιουργική αξιοποίηση του χώρου κινητοποιεί και εμπνέει τη δημιουργικότητα των εργαζομένων'' αναφέρει ο Davison. ''Δεν ήθελα οι άνθρωποι που δουλεύουν για εμένα να βαριούνται πίσω από ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή'', προσθέτει ο ίδιος.
 
Ο καθένας παίρνει ιδέες από αυτό. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας πιστεύει ότι ο κάθε άνθρωπος έχει μία δημιουργική πλευρά και αυτό τον ενδιαφέρει. Πρόκειται στην ουσία για μία εικαστική τέχνη.
Οι σχεδιαστές είναι ονειροπόλοι και αρκετά πιο αποδοτικοί, σύμφωνα με τα στοιχεία από το 2006 έως και σήμερα.
 
''Είτε μιλάμε για ένα δωμάτιο σπιτιού, είτε για ένα γραφείο, είτε για ένα πάρκο, πρέπει να βρίσκουμε νέες στρατηγικές, ώστε να γίνεται η δουλειά πιο δημιουργική'' τονίζει ο εφευρέτης αυτού του εγχειρήματος.
Στόχος της διαφορετικότητας του περιβάλλοντος είναι η κατακόρυφη αύξηση της παραγωγικότητας. Τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτή την άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...